Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Πάστα ταψιού Θεική !!!!


 
ΩΡΑΙΑ,ΑΦΡΑΤΗ,ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:  ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

6 αυγα,

6 κουταλιες κοφτες της σουπας αλευρι,

6 κουταλιες της σουπας κοφτες κακαο,

6 κουταλιες της σουπας κοφτες σπορελαιο,

6 κουταλιες της σουπας κοφτες ζαχαρη,

2 βανιλιες,

1 φακελακι μπεικιν παουντερ!!!       

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να στεκεται το μείγμα!

Σταματαμε το μιξερ και προσθετουμε το αλευρι,βανιλιες,μπεικιν και ανακατευουμε με μαριζ παρα πολυ απαλα δεν θελουμε να βγει ο αερας και να μας ξεφουσκωσει το μείγμα αυγων!

Τελος ριχνουμε κουταλια κουταλια το λαδι ανακατευουμε απαλα και τοποθετουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμενο ταψακι μεγεθος (30) και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στουε 180 βαθμους αντιστασεις μεσαια σχαρα για 15 λεπτα φυσικα τον φουρνο!      

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 2 νεροποτηρα νερο,

2 νεροποτηρα ζαχαρη,

1 κουταλια της σουπας χυμο φυσικο λεμονιου για 3 λεπτα μετραμε μολις αρχισει ο βρασμος!

Μολις βγαλουμε το παντεσπανι απο τον φουρνο το αφηνουμε 5 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου και το σιροπιαζουμε με.ζεστο σιροπι!

Το αφηνουμε να κρυωσει !

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ:

2 μορφατ μεταλλικα κουτια,

1 ζαχαρουχο κουτι γαλα,

1 βανιλια!      

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα μορφατ σε σφιχτη σαντιγί,ριχνουμε το ζαχαρουχο να ενσωματωθουν και τελος την βανιλια!

Τοποθετουμε την κρεμα πανω στο κρυο γλυκο και το βαζουμε στο ψυγειο για 2 ωρες!          

ΓΛΑΣΣΟ ΥΛΙΚΑ:

300 γραμμαρια κουβερτουρα σε κομματι,

200 γραμμαρια εβαπορε γαλα αδιαλυτο,

1 κουταλια της σουπας μελι!      

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε το γαλα να ζεσταθει ριχνουμε μεσα την κουβερτουρα και το μελι ανακατευουμε στο χαμηλο να.γινει λειο!

Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε να σταθει να σφιξει λιγο και αφου κρυωσει το τοποθετουμε πανω στην κρεμα στο γλυκο μας και ξανα ψυγειο!

(Αυθεντική συνταγή κυρίας Σόφη Τσιωπου)!

Εκτέλεση φωτό από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!