Ποιο αφράτο δεν γίνεται! Σιροπιαστό Κέικ Πορτοκαλιού!!! Την συνταγή την φτιάχνω πάνω από 15 χρόνια και δεν την αλλάζω με καμιά!! Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!!!!
Υλικά:
4 αυγά,
160 γρ ζάχαρη,
200 ml ελαφρύ λάδι,
1 ποτήρι και 1/2, χυμό πορτοκαλιού,
350 γρ αλεύρι,
14 γρ μπέικιν!
ΣΙΡΌΠΙ ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι και 1/2 χυμό πορτοκαλιού,
6 κ.σ.ζάχαρη!!
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!
Ρίχνουμε το λάδι με τον χυμό!
Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι με το μπέικιν!
Λαδώνουμε, αλευρώνουμε καλά το πυρέξ η το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα!
Το ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 1 ώρα!
Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για 10 λεπτά!
Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά ξαφρίζοντας το και βγάζουμε το ζεστό κέικ από τον φούρνο,το τρυπάμε παντού με ξυλάκι από ένα σουβλάκι και το σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι!
Το αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά και μετά το κόβουμε!
Το πυρέξ μου είναι 30χ20!
Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ .Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!