Σαραγλί!!
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ένα κιλό φύλλο κρούστας..
ένα κιλό καρύδια.
κανελα και γαρίφαλο από ένα κοφτό κουταλάκι.
4κουταλιες σούπας φρυγανιά
ΣΙΡΟΠΙ
ένα κιλό ζάχαρη
800 γρ νερό
κανέλα στικ
πέντε γαρίφαλα
φλούδα πορτοκαλιού
Βράζουμε πέντε λεπτά.. και στο τέλος λίγο λεμόνι 🍋 και δύο κουταλιές μέλι αντί για γλυκόζη..
Και βούτυρο 500γρ για τα φύλλα αφού το λιώσουμε.
Ψήνω 160για μια ώρα και 10λεπτα .
Σιροπιαζω με κρύο σιρόπι.. μόλις βγει από το φούρνο.
Η διαδικασία απλή βουτυρώνουμε το φύλλο πασπαλίζουμε με το μείγμα καρύδια φρυγανιά γαρύφαλο κανέλα ρολάρουμε κ τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί ..
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ιφιγένεια Αγραφιώτη ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!