Προταση για το γιορτινό τραπέζι!!!Γαλοπούλα γεμιστή !!!!!!
Υλικά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκόρδο σκόρδο ψιλοκομμένο
200 γρ κιμά μοσχαρίσιο
5 φέτες μπέικον
1 λουκάνικο χωριάτικο
Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Αλάτι πιπέρι λάδι
Κεφαλοτύρι σε κυβάκια 100 γρ
3 φλ καφέ ρύζι κιτρινο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Εκτελεση
Σε ένα τηγανι βαζουμε ένα φλ ελαιόλαδο τσιγάριζουμε τον κιμά καλά να ανοίξει προσθέτουμε λουκάνικο τα κρεμμυδια το σκόρδο το μπέικον ψιλοκομμένο μετά προσθέτουμε το ρύζι αφήνοντας λίγο να γυαλίσει σβήνουμε με ένα κρασοπότηρο λευκό κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και 6 φλ καφέ νερό ζεστό αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Το κατεβάζουμε απο την φωτια μολις γίνει χλιαρό προσθέτουμε το κεφαλοτύρι σε κυβάκια και με αυτή την γέμιση γεμιζουμε την γαλοπούλα μας.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με βούτυρο λούπαρκ πολύ καλά και την βάζουμε σε γάστρα κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 180 2.5 ώρες περίπου.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ !