Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Ροξάκια !!!!

Τα ποιο νόστιμα ΣΠΕΣΙΑΛ Ροξακια!!!!  

Συνταγή:

 Έβρασα πρώτα το σιρόπι: 

1 κιλό ζάχαρη,900 ml νερό,1 φλούδα πορτοκαλιού και 1 ξυλάκι κανέλας για 10 λεπτά! 

Το κατέβασα και το άφησα να κρυώσει!   

Ετοίμασα την ζύμη:

 Έβαλα στο μπολ 1 φακελακι ξερή μαγιά έριξα πάνω της 1 κ.σ.ζαχαρη και έβαλα 200 ml. γάλα φρέσκο χλιαρό! 

Τα ανακατεψα! 

Συνέχισα έριξα 150 ml λάδι ελαφρύ,2 αυγά,1/2 κ.γ.μπεικιν,1 πορτοκάλι τον χυμό του,1/2 κ.γ.κανελα,ξύσμα 1 πορτοκαλιού,και σιγα-σιγα 600 γρ αλεύρι με μια πρέζα αλάτι! 

Τα ζυμωσα σε αφρατη ζύμη και την σκέπασα για 40 λεπτά!    

Στην συνέχεια έβαλα την ζύμη στον πάγκο και την έκοψα σε δύο κομμάτια ,το ένα λίγο μικρότερο από το άλλο! 

Έβαλα το μικρό κομμάτι σε ένα μπολ έριξα 3 κ.σ.κακαο,2 κ.σ.γαλα και τα ζυμωσα!

 Έφτιαξα την σκούρη ζύμη κορδόνι!

 Άνοιξα και την λευκή ζύμη σε φύλλο! 

Εβαλα την σκούρα ζύμη στην άκρη του φύλλου και το έκλεισα σε ρολο!

 Έκοψα ίσα κομμάτια και τα έβαλα στην λαδόκολλα στο ταψί φούρνου! 

Τα σκέπασα για 20 λεπτά! 

Τέλος τα εψησα μέχρι να κοκκινησουν στους 180 β αντιστ προθερμ ! 

Μόλις τα έβγαλα τα σιροπιασα με το κρύο σιρόπι!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!