Ο καλός καφές θέλει και τα κουλουράκια του😉😉Ελάτε κερνάμεεεε ...Αφράτα κουλουράκια!!!
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
250γρ. Βούτυρο (εγώ έβαλα τύπου Κέρκυρας) 1 ½ κούπας ζάχαρη,
2 αυγά,
1 γιαούρτι,
το χυμό κ το ξύσμα ενός πορτοκαλιού,
1 κιλό αλεύρι φαρίνα περίπου,
2 κ.γ. μπεικιν,
στη μύτη κ.γ σόδα μαγειρικής,
1 κρόκο για το αλειμμα :
Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά κ ρίχνω ένα ένα τα αυγά μετά το γιαούρτι κ το ξύσμα με το χυμό.
Ανακατεύω το αλεύρι με το μπεικιν κ τη σόδα.
Σταματάω το μίξερ κ προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχω μια ζύμη που να μη κολλάει στα δάχτυλα.
Πλάθω τα κουλουράκια τα αλείφω με το κρόκο κ τα βάζω σε ταψί με αντικολλητικο χαρτί ψήνω στους 180 για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν!!
Εκτέλρση φωτό συνταγή από κ. Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ