Χοιρινό στη γάστρα με πολύχρωμες πιπεριές. Ένα φαγητό εύκολο, που το βάζεις στο φούρνο κ το ξεχνάς για 2-2,5 ώρες.!!!
Κομμάτια χοιρινού, εγώ προτιμώ σπάλα, όχι σε πολύ μικρά κομμάτια ,ένα κιλό
Πιπεριές πολύχρωμες ,δίνουν απίστευτη γλύκα
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια
3-4 ώριμες ντομάτες σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 πράσο σε κομμάτια
2 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
1φλυτζανακι του καφέ λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη, θυμάρι κ ένα ξυλάκι δεντρολίβανο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε γάστρα, ρίχνουμε λάδι, την κλείνουμε κ ψήνουμε στους 180 για 2-2,5 ώρες μέχρι να μείνει με το λαδακι του γλασαρισμενο το φαγητό.
Λίγο πριν κλείσουμε το φούρνο ρίχνουμε κυβάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρα ή ότι τυρί προτιμάτε
Απλά εύκολα κ πεντανόστιμα .
Νερό καθόλου, όλα τα λαχανικά βγάζουν υγρά για να ψηθεί το φαγητό .
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου !!!