Σάλτσα γλυκιά ή πικάντικη για μακαρονάδες ,πίτσες αλλά και για να προσθέσετε στο φαγητό ή να την απλώσετε στο ψωμί ή ως deep !!!
Υλικά
2 κιλά χυμός ντομάτας
1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή περασμένο στο μούλτι
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή περασμένες στο μούλτι
1 χούφτα γεμάτη ξερό ή φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
1 κουτ γλυκού κόλιανδρο ξερό ή ένα ματσάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Μπούκοβο γλυκό ή καυτερό όσο θέλουμε ανάλογα την προτίμηση μας σε γλυκιά ή πικάντικη γεύση
3 φλιτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο
.
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις αλέθουμε ή τις τρίβουμε στον τρίφτη.
Ρίχνουμε τον πολτό στη κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το βασιλικό, τον κόλιανδρο, το μπούκοβο όσο θέλουμε και το ελαιόλαδο.
Βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συχνά και ξαφρίζουμε εάν χρειαστεί στην αρχή, μέχρι να πιεί τα περισσότερα υγρά (περίπου 30-40 λεπτά)
Προς το τέλος κι επειδή έχουν εξατμιστεί τα περισσότερα υγρά, καλό θα είναι να ανακατεύουμε συχνότερα με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να μη μας κολλήσει
Σβήνουμε το μάτι, αφήνουμε να καθίσει και βάζουμε τη σάλτσα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.
Τα βιδώνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Αν θέλουμε εκτός απο το ελαιόλαδο που έχουμε ήδη προσθέσει, πριν σφραγίσουμε τα βάζα να αλείφουμε λίγο και στο καπάκι από κάθε βάζο.
Τον κόλιανδρο μπορούμε να τον παραλείψουμε.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Γιάννης Αραμπατζής ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ !