ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.!!!❤️
Υλικά για 5-6 πανσετες
Αλάτι-πιπέρι θρούμπι 2 μπαχάρια 2 δαφνόφυλλα 1 σκελίδα σκόρδο 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί 150 ml κρέμα γάλακτος χυμο απο ενα λεμονι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε πρώτα τις πανσετες είτε ολόκληρες είτε σε κομμάτια μπουκίτσες με σχεδόν γεμάτο νερό στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσουν, όταν στεγνώσουν από τα υγρά τους δεν ρίχνουμε λάδι γιατί θα βγάλουν από μόνες τους μόλις αρχίζουν να κολλάνε στο τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε ρίχνοντας τα δαφνόφυλλα τα μπαχάρια μια σκελίδα ολόκληρη σκόρδο 5 λεπτά από την κάθε μεριά είναι αρκετή για να κάνουν ωραίο χρώμα στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το λεμονι ,μόλις δέσει η σάλτσα κατεβάζουμε και σερβίρουμε ζεστές.!!!Αν δεν έχετε κρέμα γάλακτος αντικαταστηστε με γάλα.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ !!!