Ρεβανί αφρός , πολύ εύγευστο - Υπέροχο, λαχταριστό απολαυστικό!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ:
ΡΕβΑΝΙ η ΡΑΒΑΝΙ!!! Όπως και να το πεις δεν έχει καμία σημασία αρκεί...να έχει μεγάλη ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
5 αυγα ιδιου μεγεθους,
μισο ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι γιαούρτι στραγγιστο ,
1ποτηρι λάδι ελαφρύ,
450 γρ σιμιγδάλι χοντρό
1 φακελακι μπεικιν,
1 βανιλια,
1 κ.γ.ξυσμα λεμονιου!!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον ογκο τους!!!!!
Ριχνουμε εναλλαξ το λάδι με το γιαούρτι!!
Τελος ριχνουμε το σιμιγδαλι,το μπεικιν,την βανιλια,το/ξυσμα!!!!
Βουτυρωνουμε το ταψι μας ή πυρέξ (28 ν) και ριχνουμε το μιγμα!!!!
Ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαια σχαρα για 35 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει ελαφρώς! Σ
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα!
Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο αγελαδινο!
Το αφηνουμε να λιωσει μονο του!!!
Σιροπιαζουμε με κουταλα σιγα-σιγα!
Δηλαδη απορροφει και συνεχιζουμε!
Το ποτήρι υλικών(200ml)!Τα υλικά όλα σε θερμοκρασία δωματίου!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!