Αφράτη Βασιλόπιτα Τσουρέκι ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ (Συνταγή Ζαχαροπλαστείου)!!!
Υλικά:
Για το μείγμα μαγιάς:
-18 γρ. ξηρή μαγιά ή 55 γρ. φρέσκια μαγιά
-1 κ.σ. ζάχαρη
-75 γρ. χλιαρό νερό
-75 γρ. αλεύρι Κούλα
Για τη ζύμη:
-200 γρ. ζάχαρη
-2 αυγά, μεσαία
-180 γρ. χλιαρό γάλα
-75 γρ. φυσικός χυμός πορτοκάλι
-750 γρ. αλεύρι Κούλα
-10 γρ. μαχλέπι
-1 βανιλίνη
-ξύσμα από μισό πορτοκάλι
-το μείγμα μαγιάς
-115 γρ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
-Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, τη 1 κ.σ. ζάχαρη, τα 75 γρ. χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να λιώσει η μαγιά.
-Προσθέτουμε τα 75 γρ. αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
-Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45′ λεπτά να φουσκώσει.
-Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
-Προσθέτουμε το φυσικό χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
-Ρίχνουμε το αλεύρι, το μαχλέπι, τη βανιλίνη, το ξύσμα από μισό πορτοκάλι, το μείγμα μαγιάς και ζυμώνουμε με το χέρι.
-Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο χωρίς να σταματήσουμε το ζύμωμα.
-Ζυμώνουμε για περίπου 7′-10′.
-Σκεπάζουμε με μεμβράνη τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί.
-Βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας και ξεφουσκώνουμε τη ζύμη.
-Βάζουμε τη ζύμη σε στρογγυλό ταψί 26-28 εκ., λαδωμένο και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45′ λεπτά να φουσκώσει.
Αλείφουμε τη ζύμη με αυγό και λίγο γάλα, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 για περίπου 45′ λεπτά.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=BK1Pm3l2wE8