Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Ο τρόπος που φτιάχνουμε ελιές !!!



Έτοιμες οι ελίτσες μας !!!

 Μαζεύουμε προσεχτικά τις ελιές από το δέντρο και αποφεύγουμε αυτές που έχουν μαύρη βούλα γιατί αυτό είναι δείγμα ότι έχουν μέσα δακο ( ένα μικρό σκουλικακι )

Τις πλένουμε καλά τις βάζουμε σε βάζα η μπουκάλια στο ενάμιση μπουκάλι βάζω δύο κουταλιές της σούπας αλάτι χοντρό ένα σφηνάκι ξύδι φέτες λεμονιού  τρία φύλλα δάφνη και και δύο κουταλιές λάδι και νερό βρύσης σφραγίζω καλά  θέλουν περίπου έξι μήνες για να γίνουν εγώ τις ανοίγω την μεγάλη εβδομάδα!

Καλή επιτυχία σε όσους τις κάνουν !!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κυπαρισσια Σαπουτζη
 -Ομάδα -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
 

Χοιρινό με πράσα και σέλινο-Απλό και Νόστιμο !!!


  Χοιρινό με πράσα και σέλινο! Ένα απίθανο φαγητό που θα κάνει τη γειτονιά να μοσχομυρίσει. 😍 Προσοχή!!! Αν το φτιάξετε, υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστούν οι γείτονες στην πόρτα σας με πιάτα στο χέρι!!! Απλό και Νόστιμο φαγητό για Κάθε Περίσταση!

Υλικά:
1 κιλό χοιρινό λαιμό
2-3 πράσα μέτρια
2-3 σέλερι (το κοτσάνι από το σέλινο)
2 καρότα μέτρια
1 κρεμμύδι μέτριο
1 κ.σ. μουστάρδα
2 φύλλα δάφνης
1 φλ.κ. κρασί λευκό
1/3 φλ.κ. χυμό λεμονιού
1 φλ.κ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ https://linktw.in/OBoTvl

Αφράτα πιροσκί με γέμιση ότι μας αρέσει -Εδώ με πατάτα !!!

Αφράτα πιροσκί με γέμιση πατάτας !!!


Υλικά για 30 πιροσκί:
Για τη ζύμη:

 600γρ. αλεύρι γ.οχ.,

150ml γάλα χλιαρό,

150ml νερό χλιαρό,

 αυγό μεσαίο,

40γρ. βούτυρο,

1/2 φλ.κ. σπορέλαιο,

1 φακελάκι μαγιά,

1 κ.γ. αλάτι,

1 κ.γ. ζάχαρη


Για τη γέμιση:

1 κιλό πατάτες βραστές,

1 κρεμμύδι μέτριο,

3 κ.σ. κεφαλοτύρι,

1 κ.γ. ρίγανη,

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά,

αλάτι & πιπέρι.

Εκτέλεση
Για τη ζύμη:

 Σε μεγάλο μπολ βάζουμε 150ml νερό χλιαρό (όχι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά), 150ml γάλα χλιαρό (όχι καυτό), 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 1 φακελάκι μαγιά (7-9 γραμμάρια) και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε 40 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο, μισό φλιτζανάκι του καφέ σπορέλαιο, 1 αυγό μεσαίο και ανακατεύουμε καλά.
Τώρα ρίχνουμε σε δύο δόσεις 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, στο οποίο έχουμε ανακατέψει 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά.
Αλείφουμε τη ζύμη με λίγο σπορέλαιο, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 40-45 λεπτά περίπου.


Για τη γέμιση:

Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μόλις μαλακώσει πολύ καλά το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μπολ βάζουμε 1 κιλό πατάτες βρασμένες (σε αλατισμένο νερό) και τις πολτοποιούμε.

Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά, 3 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο, αλάτι, πιπέρι, το σοταρισμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.
Τώρα η ζύμη μας έχει διπλασιαστεί σε όγκο και είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε τα πιροσκί.

Τη βγάζουμε από το μπολ και την ξεφουσκώνουμε. Τη χωρίζουμε σε 3 ίσα κομμάτια και κάθε κομμάτι σε 10 ίσα μέρη. Συνολικά θα έχουμε 30 κομμάτια.
Τα ζυμαράκια είναι πολύ εύπλαστα.

Τα ανοίγουμε εύκολα με τα δάχτυλα σε μέγεθος περίπου 15εκ., βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και τα κλείνουμε πολύ καλά από τη μία άκρη μέχρι την άλλη.

Γυρίζουμε τις άκρες προς τα πάνω και ρολάρουμε απαλά ώστε να πάρουν ωραίο σχήμα.
Τώρα σε ένα τηγάνι βάζουμε περίπου 2 εκατοστά λάδι για τηγάνισμα και μόλις κάψει καλά βάζουμε τα πιροσκί με το άνοιγμα προς τα κάτω.

Τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ώσπου να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Konstantina's Kitchen
 

Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα μπύρας !!!

Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα μπύρας !!!

Υλικά:
600γρ. χοιρινό μπούτι, λαιμό ή σπάλα
300γρ. μανιτάρια λευκά
200ml μπύρα
1 κρεμμύδι μέτριο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κ.γ. θυμάρι
1 κ.σ. αλεύρι γ.οχ.
1 φλκ. ελαιόλαδο

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=Ft__xkLroZs&t=57s
 

Ζουμερά παϊδάκια κοτόπουλου !!!

Ζουμερά παϊδάκια κοτόπουλου στο φούρνο !!!

Υλικά:
✔ 1,5 κιλό παϊδάκια κοτόπουλου
✔ 1/2 κρεμμύδι μέτριο
✔ 1/2 φλ.κ. χυμό λεμονιού
✔ 1 κ.σ. μουστάρδα
✔ 1 κ.σ. μέλι
✔ 1 κ.γ. ρίγανη
✔ 1/2 κ.γ. θυμάρι
✔ 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
✔ 1 σκ. σκόρδο
✔ 1/2 φλ.κ. ελαιόλαδο
✔ αλάτι & πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=da6bRaifDL0
 

Υπέροχα , πανεύκολα και πιο αρωματικά Γεμιστά Σοκολατάκια Πορτοκάλι !!!



Θέλετε με 4 Υλικά τα πιο Υγιεινά, Νηστίσιμα και Πεντανόστιμα Γεμιστά Σοκολατάκια; Αυτή την Συνταγή Ψάχνετε!
Τα πιο Υπέροχα , πανεύκολα και πιο αρωματικά Γεμιστά Σοκολατάκια Πορτοκάλι που έχετε δει ποτέ. Επαγγελματική Συνταγή με 4 Πανεύκολα Υλικά που όλοι έχουμε Σπίτι!!!


Νηστίσιμα Γεμιστά Σοκολατάκια Πορτοκάλι Θεϊκά μόνο με 4 Υλικά!! Επαγγελματική Συνταγη του Ονείρου!!!

Σοκολατάκια Πορτοκάλι Ονειρικά (Νηστίσιμα)

1 κιλό Φρέσκο Χυμό Πορτοκάλι
83 γρ Κορν Φλαουρ
200 γρ Μέλι Θυμαρίσιο
450 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα Λιωμένη

Για Διακόσμηση
Ξύσμα Πορτοκάλι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=c7WGnMNKGDc
 

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Κέικ μήλο κανέλα αφράτο μαλακό τέλειο !!!

Κέικ μήλο κανέλα αφράτο μαλακό τέλειο συνταγή εγγύηση !!!

ΥΛΙΚΑ για ταψί η φόρμα 24 εκ. (μετράμε με φλιτζάνια τσαγιού τα υλικά όχι κούπα του νες )


4 αυγά φρέσκα
1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκελαιο
200 γρ.γιαουρτι
1 βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 πορτοκάλι στιμενο
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει Φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ

Γέμιση:2 μήλα κομμένα σε κυβακια ανακατεμένα με 1 κουταλάκι γεμάτο κανέλα

Επικάλυψη: ζάχαρη άχνη


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://m.youtube.com/watch?v=jLFBEOxZ8Pg&feature=share
 

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ! Συνταγή για Πεντανόστιμο Γλυκό Ψυγείου με ΕΛΑΧΙΣΤΑ Υλικά !!!

ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ! Συνταγή για Πεντανόστιμο Γλυκό Ψυγείου με ΕΛΑΧΙΣΤΑ Υλικά - Sugar-Free Coconut Dessert !!!

Συνταγή για Πεντανόστιμο Γλυκό Ψυγείου ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ❤️

ΥΛΙΚΑ

225 γρ. μπισκότα πτι-μπερ χωρίς ζάχαρη
250 ml κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
250 γρ. μασκαρπόνε
2 βανιλίνες
40 γρ. μέλι
ινδοκάρυδο
λίγο γάλα

.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτάμε τα 75 γρ. μπισκότα σε λίγο γάλα και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 20x20 εκ.

Βάζουμε σε ένα μπολ το μασκαρπόνε με το μέλι και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.

Θρυμματίζουμε τα υπόλοιπα μπισκότα μέσα στην σαντιγί και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί, πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες να μαλακώσουν τα μπισκότα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=4RQa8snb8EA
 

Πεντανόστιμη Κοτόπιτα χωρίς φύλλο! Μια φανταστική πίτα χωρίς αλεύρι !!!


  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Κοτόπιτα ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ σε 5' - 5 Minutes PROTEIN CHICKEN PIE !!!

Συνταγή για πεντανόστιμη Κοτόπιτα χωρίς φύλλο! Μια φανταστική πίτα χωρίς αλεύρι και με ελάχιστα λιπαρά που θα την αγαπήσεις!

Υλικά:

3 αυγά
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
170 γρ. γάλα 1,5%
300 γρ. βραστό κοτόπουλο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
1 πράσινη πιπεριά κομμένη
170 γρ. αλεσμένη βρώμη
15 γρ. μπέικιν πάουντερ

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το γάλα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 35x25 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 για περίπου 30'-35'.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=he-R3Oq4s6o

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Χρυσαφένιο γλυκό του κουταλιού σταφύλι που θα γλυκάνεις τους καλεσμένους !!!


 Ένα Τέλειο και χρυσαφένιο γλυκό του κουταλιού σταφύλι που θα γλυκάνεις τους καλεσμένους και τους ανθρώπους που αγαπάς!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪1 κιλό Σταφύλι Σουλτανίνα
🔪1 κιλό ζάχαρη
🔪100 γρ νερό
🔪3-4 σταγόνες υγρή βανίλια
🔪Χυμό από 1 λεμόνι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=lNQFP4Z1Ldc

Φανταστικός Γύρος Κοτόπουλος σαν αγοραστός! Ένα φαγητό που θα σας μείνει αξέχαστο!!!

O πιο ΖΟΥΜΕΡΟΣ Γύρος Κοτόπουλο (Σαν αγοραστός) - Greek Chicken Gyros!!!

Συνταγή για Φανταστικό Γύρο Κοτόπουλο σαν αγοραστός! Ένα φαγητό που θα σας μείνει αξέχαστο!!!


Υλικά:

1 κιλό μπούτι κοτόπουλο, φιλέτο
125 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
110 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 1 λεμόνι
1.5 κ.γ. σκόνη σκόρδο
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. κόλιανδρο
1 κ.γ. μαυροπίπερο


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέσα σε ένα μπολ.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Καρφώνουμε 2 ξυλάκια σε μισό μεγάλο κρεμμύδι και τοποθετούμε τα φιλέτα σταυρωτά.

Βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 45'-60'.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ  https://www.youtube.com/watch?v=LxknwF4h86U
 
 

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Χοιρινή τηγανιά με τηγανητά πράσα όνειρο !!!

Χοιρινή τηγανιά με τηγανητά πράσα!!


Υλικά


1 κιλό κρέας χοιρινό
700 γρ πράσα
1 κρεμμύδι ξερό
2 κγ αλάτι
1κγ πιπέρι
1/2 κγ κύμινο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμός από 2 λεμόνια


Εκτέλεση
Ζητάμε κατά προτίμηση  απ τον κρεωπολη χοιρινή σπαλα κομμένη σε κομμάτια.

Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγισει καλά από νερά.

 Κανονικά τα κομμάτια του χοιρινού δεν τα πλένουμε, φεύγει η νοστιμιά τους.

Πράττουμε κατά βούληση..

Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε το κρέας.

Σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος καλά μέχρι να πιάσει κρουστά...

Θέλει περίπου 10 λεπτά ανάλογα την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τα πράσα και το κρεμμύδι κομμένα σε κομμάτια και σ αυτό το σημείο ρίχνουμε τα μπαχαρικά κι ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα πράσα τα ζουμιά τους...

 Αφήνουμε να σοταριστουν τα πράσα και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού,  αφήνουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα ζουμιά του και να μείνει με το λάδι του.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από το Blog -MPAXARI & KANELA
 

Κοτόπουλο με ρύζι φούρνου !!!


Υλικά

1 κοτόπουλο σε μερίδες

1 κγ αλάτι

1/2 κγ πιπέρι

1 κγ θυμάρι

1/4 κγ πάπρικα καπνιστή

1 κγ ρίγανη

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι νερό για το κοτόπουλο

Για το ρύζι

1 & 1/2  φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα

4 φλιτζάνια νερό

1 κύβο κότας

Εκτέλεση

1️⃣ Βάζουμε το κοτόπουλο σε ενα ταψί. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και το λάδι.

2️⃣ Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και μια βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.

3️⃣Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τον κύβο κότας και το βραστό νερό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ρύζι να πάει σε όλα τα κενά σημεία.

4️⃣Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά σε μέτριο φούρνο.

5️⃣Οταν θα βγάλουμε το ταψί απ το φούρνο θα πρέπει να έχει ακόμα ζουμί. Όσο κρυώνει το ρύζι τραβάει όλα τα υγρά. Δεν θέλουμε να στεγνώσει το ρύζι, θα γίνει στόκος μετά. Βγάζουμε όσο έχει ακόμα ζουμί.

6️⃣ Σερβίρουμε ζεστό. Και κρύο όμως είναι εξίσου νόστιμο!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από blog -MPAXARI & KANELA !
 

Τουρσί μελιτζανάκι !!!


 Ισως το ποιο μπελαλίδικο τουρσί τόσο ως προς την προετοιμασία των υλικών αλλά και ως προς τη διαδικασία και ειδικά στο γέμισμα με το χέρι και στο δέσιμο ένα προς ένα τα μελιτζανάκια. Το αποτέλεσμα όμως μετράει !!!!

ΥΛΙΚΑ:

✔️15 μικρές μελιτζάνες

✔️15 κλωνάρια σέλινο(ένα μεγάλο κλωνάρι για κάθε μελιτζάνα)

✔️1/2 ματσάκι φύλλα σέλινο ψιλοκομμένο

✔️3-4 καρότα ψιλοκομμένα

✔️4 σκελίδες σκόρδο

✔️1 ματσάκι μαϊντανό

✔️3 πιπεριές κέρατο

✔️2 πιπεριές φλωρίνης

✔️1 καυτερή πιπεριά

✔️1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό

✔️3 ποτήρια νερό

✔️1 1/2 ποτήρια ξύδι λευκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1️⃣ Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά μας και τ αφήνουμε να στεγνώσουν. Αφαιρούμε από τις μελιτζάνες τα κοτσάνια με προσοχή και με ένα μαχαίρι, χαράζουμε σε μήκος ώστε να δημιουργήσουμε μία ¨τσεπούλα¨.

2️⃣ Βάζουμε στη κατσαρόλα το νερό, το αλάτι και το ξύδι και μόλις πάρει βράση ,ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις ζεματάμε για 4 λεπτά. Τις κρατάμε εντελώς βυθισμένες βάζοντας ένα πιάτο, ώστε να μην αποκτήσουν καφετί κηλίδες

,

3️⃣ Τις βγάζουμε από το ξυδόνερο και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό.Στο ίδιο νερό ζεματάμε για 4 λεπτά τα κλωνάρια το σέλινο και εν συνεχεία το καρότο.  Σβήνουμε το μάτι ,τα αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο.

4️⃣ Σε ένα μπολ ή λεκανάκι προσθέτουμε, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει, τα φυλλαράκια σέλινο, το σκόρδο, το μαϊντανό τις πιπεριές και προσθέτουμε και το ζεματισμένο καρότο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή με το χέρι ώστε να  αναμιχθεί καλά η γέμιση με τα λαχανικά.

.


5️⃣ Παίρνουμε μία μία τις μελιτζάνες ,τις γεμίζουμε γενναιόδωρα, πάντα με το χέρι, και τα δένουμε με από ένα κλωναράκι σέλινο σφιχτά γύρω-γύρω και τα στοιβάζουμε ένα- ένα σε πιατέλα ή σε ευρύχωρη λεκάνη.

6️⃣ Αφού τελειώσουμε τα μελιτζανάκια τα τοποθετούμε σε στρώσεις σε πλαστικό δοχείο ή μεγάλο ευρύχωρο γυάλινο βάζο και καλύπτουμε με την άλμη. Το ξιδονερο με το αλάτι που βρασαμε όλα τα λαχανικά,αυτή είναι η άλμη.Προσέχουμε ώστε η άλμη να είναι χλιαρή, ειδικά εάν χρησιμοποιήσουμε πλαστικό δοχείο, διότι η καυτή θα το λιώσει.

.

7️⃣ Βιδώνουμε το καπάκι και περιμένουμε μέχρι το τουρσί μας να είναι έτοιμο.Αυτό θα το διαπιστώσουμε από την άλμη η οποία μετά από μια εβδομάδα περίπου από θολή που ήταν στην αρχή θα γίνει διαυγέστερη (1 εβδομάδα περίπου). Σερβίρουμε με τσιπουράκι και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.

Εκτέλεση φωτο συνταγή από blog MPAXARI & KANELA

Σοκολατάκια Bounty!!!


 Σοκολατάκια Bounty!!!

Υλικά

✔️ 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

✔️ 260 γρ καρύδα ξερή

✔️ 2κσ λάδι καρύδας η 2 κσ βούτυρο λιωμένο

✔️ 100 γρ κρέμα γάλακτος


Επικάλυψη

✔️ 350 γρ κουβερτουρα γάλακτος

✔️ Λίγη λευκή σοκολάτα για στόλισμα

Εκτέλεση

1️⃣ Σε μπολ βάζουμε το ζαχαρουχο την καρύδα το λάδι την κρέμα και ανακατεύουμε καλά πλάθουμε το σχήμα που θέλουμε και βάζουμε μισή ώρα στην κατάψυξη

2️⃣ Λιώνουμε την σοκολάτα τα βουτάμε και στολίζουμε με λίγη λευκή σοκολάτα αν θέλουμε

3️⃣ Με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο γίνονται ποιο ζουμερά μέσα αν σας δυσκολέψει στο πλασιμο βάλτε το μείγμα λίγο στο ψυγείο.

Από blog mpaxari & kanela --

Συνταγή Βικη Αναματερου