Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

2 πατάτες λίγο τριμμένο τυρί κ 4 φέτες ζαμπόν κ τρώμε !!!!

Σημερινό ... Δεν ξέρω πως να το ονομάσω ..Αυτό που ξέρω να σας πω είναι ότι είναι φανταστικό πολύ εύκολο με λίγα υλικά κ με παγωμένη μπυρίτσα κ παρέα ιδανικό ... Αλλά κ κυρίως γεύμα χορταστικό !!!

Αν θέλετε μεζεδάκι  για μπυρίτσα για την παρέα αλλά κ σαν κυρίως φαγητό είναι καταπληκτικό γρήγορο οικονομικό χορταστικό με λίγες πατάτες ζαμπόν τυρί !!!

Πατάτες τόσες όσες να πιάσει όλο το τηγάνι δύο φορές για πάνω και για  σκέπασμα ..Εγώ τις καθαρίζω τις κόβω σε λεπτές φέτες και τις τοποθετώ στο τηγάνι να δω πόσες χρειάζονται κ μετά τις βγάζω κ τις τηγανίζω μετά για να ξέρω πόσες θα χρειαστώ .

Αν θέλετε ψήστε τες στον φούρνο αλλά δεν αξίζει να ανάψουμε φούρνο.

Τις τηγανίζω λοιπόν με λίγο λάδι ..αν θέλετε τις ψήνετε στον φούρνο .. και αφού τηγανιστούν όλες βάζω μία σειρά στο τηγάνι χωρίς να αφήσω κενά .
Από πάνω ρίχνω λίγο τυρί τριμμένο γκούντα και από πάνω από το τυρί στρώνω 4 φέτες ζαμπόν ότι θέλετε κ έχετε ,εγώ είχα καπνιστό ζαμπόν.
Από πάνω από το ζαμπόν ξανά λίγο τυρί τριμμένο.
.

Και τέλος σκεπάζουμε με τις πατάτες τις υπόλοιπες .

Σκεπάζουμε το τηγάνι ρίχνουμε λίγο τυράκι από πάνω και μαγειρεύουμε για 5 με 10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει το τυρί .

.



Αναποδογυρίζουμε το φαγητό σε πιατέλα κόβουμε σαν πίτσα με μαχαίρι .. αφού λίγο κρυώσει ..εγώ το έκοψα ζεστό για να σας το δείξω .. κ το απολαμβάνουμε !!!! Πολύ ωραίο να το φτιάξετε και γρήγορο κ εύκολο κ πολύ γευστικό κ χορταστικό !!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!