Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Μπεκρή μεζέ !!!


ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕ......του ονείρου ....!!!!
Ένα φανταστικό φαγακι με υπέροχα υλικά , μοσχοβολιστο  , σκέτο γλύκισμα!!!!!
Συνοδεύστε το  με μια καλά παγωμένη μπυριτσα και απολαύστε!!!
Ποιος μπορεί να αντισταθεί άραγε.....;;;;


Υλικά
1 μισή κιλό χοιρινη σπάλα  κομμένη σε μεγάλους κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2  σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 -5 πιπεριές πράσινες (κέρατο) χοντροκομμένες
2 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
1 κ.σ πελτέ
250 γρ ντοματοχυμο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
300 ml κόκκινο κρασί ημίγλυκο
2 κ.γ γεμάτα πάπρικα γλυκιά ή μπούκοβο γλυκό
1κ.γ   κύμινο
Αλάτι πιπέρι
Τριμμένη φέτα για το  σερβίρισμα ( προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ξεπκενω και στεγνωνω καλά το κρέας μου.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζω το λαδακι μου να κάψει και σοταρω το κρέας μέχρι να πάρει ωραίο καστανό χρώμα.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , το σκόρδο και τις χοντροκομμένες πιπεριές , την πάπρικα και το κύμινο.
Ανακινω ελαφρώς λίγο λίγο κάθε φορά , προσέχοντας να μην διαλύσω τις πιπεριές και σοταρω μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
Προσθέτω τον πελτέ , ανακινω και πάλι και σβήνω με το κρασί.
Τέλος προσθέτω τη φρέσκια ντομάτα το ντοματοχυμο, αλατοπιπερωνω το φαγητό , προσθέτω λίγο νεράκι ίσα που να σκεπάσει το κρέας και αφήνω να σιγοβρασει σκεπασμένο μέχρι να γίνει λουκουμακι το κρέας και να μελώσει η σαλτσουλα.
Μπορώ να γαρνίρω με φετουλα προεραιτικα  και να σερβίρω με πατατουλες τηγανιτές , ρυζακι η ακόμα και με μακαρόνια.
Καλή μας όρεξη!!!!!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Τζέλα Αντωνοπούλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ