Τηγανίζουμε τις πατατούλες να είναι έτοιμες .
Σε ένα τηγάνι βάζουμε την τριμμένη ντομάτα και την αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθεί και να *πιούν τα υγρά.
Προσθέτουμε το λάδι μας μισή κούπα περίπου κ λιγότερο,μαζί και τις τηγανισμένες πατάτες και τις αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας με προσοχη μην διαλυθούν,προσθέτουμε και αλάτι-πιπέρι -ζάχαρη .Σπάμε και τα δύο αβγά χωρίς να σπάσουν οι κρόκοι [αν σπάσουν δεν πειράζει] και σκεπάζουμε για να ψησει ο ατμός τα αβγά κι από πάνω ,με ένα κουταλάκι ρίχνουμε λίγο ζουμάκι λαδάκι πάνω από τα αβγά να ψηθούν καλά [ανάλογα πόσο σφιχτά τα τρώτε] και σερβίρετε ένα αβγό στο κάθε πιάτο με πατατούλες κ ντοματούλα γύρω γύρω .Συνοδεύετε με φετούλα! Νοστιμότατο!!
*ΜΥΣΤΙΚΟ
Για να γίνει πολύ ωραίο και να μην νερουλιάζει η σάλτσα πρέπει να πιεί ολο το υγρό της ντομάτας και μετά να ρίξετε το λάδι ,είναι ετοιμο όταν μας κάνει τρυπούλες [δείτε φωτογραφία] διαφορετικά το λαδάκι σάλτσα νερουλάζει και δεν είναι ωραίο ούτε αισθητικά ,ούτε σε γεύση ,και θέλει σταθερά χαμηλή πχ.στο 2 νούμερο θερμοκρασία.