Σήμερα έφτιαξα και αυτά τα καταπληκτικά μοναδικά σε γεύση τυροπιτάκια ..Μοναδικά γιατί η ζύμη είναι κ πολύ εύκολη και αφρός σαν κουρού ,αλλά κ γιατί μας τα έφτιαχνε η γιαγιά μου έτσι ακριβώς ... Μία συνταγή που όπως είδα υπάρχει μόνο από πολύ παλιές νοικοκυρές ... Αύριο θα ξαναφτιάξω γιατί κ φάγανε κ μοίρασα ... !!! Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε πανεύκολα οικονομικά γρήγορα!!!!
ΥΛΙΚΑ για 25 μέτρια τυροπιτάκια -Ανάλογα το μέγεθος που θα τα φτιάξετε .
1 αλεύρι φαριν απ -500 γραμ
1 πλάκα βιτάμ λιωμένο ή ένα κυπελάκι βιτάμ soft - η πλάκα είναι πιο φθηνή .
1 αυγό
1 κεσεδάκι γιαούρτι
λίγο αλάτι.
.
ΓΕΜΙΣΗ -Η γιαγιά μου έβαζε μόνο τυρί φέτα με λίγο πιπεράκι ,εγώ το άλλαξα κ έβαλα
Τριμένη φέτα ποσότητα έβαλα με το μάτι περίπου 350 γραμ
1 αυγό
3 κουτ σούπας γιαούρτι
ΕΠΑΛΕΙΨΗ
1 κρόκο αυγού με 1 κουτ σούπας ελαιόλαδο ... Αλλοι αραιώνουν με λίγο νερό αλλά εμένα νμου μυρίζει αβγουλίλα κ βάζω λαδάκι /..
.
Ρίχνω σε μπολ μεγάλο το γιαούρτι το αυγό το αλάτι το λιωμένο βούτυρο κ ανακατεύω με μία μαρίζ καλά .
Αδειάζω κ το πακέτο την φαριν απ όλη και με το χέρι μαζεύω τα υλικά κ γίνετε ακριβώς μία πολύ ωραία ελαστική ζύμη.
Κόβω ισομεγέθη μπαλάκια σαν φιρίκι μικρό το μέγεθος το ανοίγω σε ξύλινη επιφάνεια πρώτα λίγο με το χέρι κ μετά ρολάρω με τον πλάστη ,
Βάζω 1 κουτ σούπας γέμιση κλείνω και τα βάζω στην σειρά σε ταψί με λαδόκολλα που την έχω ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο .
Από πάνω τα περνάω με το πινέλο το μείγμα αυγό λάδι .
ΓΕΜΙΣΗ
Σε μπολ η τριμμένη φέτα το γιαουρτάκι το αυγό και ανακατεύω .
Δεν φουσκώνουν αν τα βάλετε κοντά κ δεν θα κολλήσουν .
.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα περίπου 20 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο ,θα τα δείτε να πάρουν χρώμα.
.
Είναι εξαιρετικά θα μπορούσα να πω τα πιο ωραία !!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !