ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο της αρεσκείας σας
λίγο ελαιόλαδο ,η βούτυρο για το κάψιμο
ΚΊΜΑΣ
1 συσκευασία σόγια κιμάς
1 κρεμμύδι μέτριο
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες φρέσκες ώριμες
1 κουταλιά κοφτή πελτέ ντομάτας
1 ξύλο κανέλα
4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι-λίγη ζάχαρη
τυρί τρμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το βράδυ αφήνουμε μέσα σε ένα μπόλ την σόγια σκεπασμένη με νερό
Το πρωί την πιέζουμε καλά με τα χέρια να φύγουν όλα τα υγρά .
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι το κρεμμύδι το σκόρδάκι [αν σας αρέσει] και τα σωτάρουμε γιά λίγη ώρα ,προσθέτουμε και την σόγια ανακατεύουμε και αμέσως τον πελτέ τις ντομάτες περασμένες από το μούλτι την κανέλα [αν σας αρέσει]το αλάτι και το πιπέρι ζάχαρη
Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει η σάλτσα .
Κλασικά βράζουμε τα μακαρόνια τα καίμε με λάδι η βούτυρο και σερβίρουμε με την σόγια και τριμμένο τυράκ .Καλή όρεξη