ΥΛΙΚΑ μερίδες 4
6 μελιτζάνες
3 ντομάτες ώριμες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι μέτριο
2 σκελίδες σκόρδο
5 κλωνιά μαιντανό
200 γραμ.φέτα
πιπέρι
ελάχιστο ως καθόλου αλάτι
λίγη ζάχαρη
λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένουμε καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε στργγυλές φέτες πάχους ενός δαχτύλου
Βάζουμε στην κατσαρόλα λάδι και τις ψιλοτηγανίζουμε να πάρουν λίγο χρώμα τις τοποθετούμε σε πιάτο με αποροφητικό χαρτί κουζίνας
Αδειάζουμε το λάδι από την κατσαρόλα και βάζουμε στο μούλτι τις ντομάτες με το πελτέ να λιώσουν ,τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα .βάζουμε στο μούλτι και το κρεμύδι με στα σκόρδα να ίώσουν κι αυτά ,τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με την ντομάτα προσθέτουμε λίγο αλάτι ,ζάχαρι,πιπέρι και μισό ποτήρι νερό,μαγειρεύουμε για ένα τέταρτο .
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες το ψιλοκομμένο μαιντανό και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά να δούμε ότι έδεσε η σάλτσα .
Με το χέρι θρυματίζουμε την φέτα και την προσθέτουμε από πάνω εν ώρα βρασμού ,περιμένουμε 2-3 λεπτά κουνώντας την κατσαρόλα πέρα δώθε ,σβήνουμε κι έτοιμο το λαδερό φαγάκι μας ,είναι τέλειο σε γεύση !!! Καλή όρεξη !!
σημ.
Τηγανίζω στην κατσαρόλα για να μην λερώνω πολλά μαγειρικά σκεύη .μπορούμε και σε τηγάνι