Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μανιταρόπιτα απίστευτη η γεύση της

ΥΛΙΚΑ
2 πακετάκια μανιτάρια των 250 γραμ
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
5 φετούλες μπέικον
1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Μπεσαμέλ
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
5 κουταλιές σούπας αλεύρι
1/2 λίτρο γάλα [ισως χρειαστεί λίγο περισσότερο κοντά μας αν μας πήξει πολύ η κρέμα να αραιώσουμε ]
λίγο αλάτι
κρόκους 2 αυγών
1 πακέτο σφολιάτα  η αν θέλετε να φτιάξετε φύλο εσεις δείτε εδώ πως το φτιάχνουμε
 ΣΥΝΤΑΓΗ ΦΥΛΟΥ ΕΔΩ http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2464.html
Για την επικάλυψη της επιφάνειας  της σφολιάτας η του σπιτικού φύλου 1 κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο ελαιόλαδο
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετούλες Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 1  κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το 1/4 από τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι . Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από το τηγάνι, προσθέτουμε την δεύτερη κ.σ. ελαιόλαδο και το άλλο 1/4 από τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο μέχρι να ετοιμαστούν όλα. Σοτάρουμε λίγο και το μπέικον.  Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε καλά. Σε λίγα λεπτά όταν το αλεύρι έχει πάρει ένα ελαφρό κίτρινο χρώμα ρίχνουμε το κρύο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει  Ανακατεύουμε καλά με σύρμα συνέχεια  για να μην μας σβολιάσει. Όταν  πήξει η κρέμα μας  ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια ,το μπέικον ,και το τυρί.Προσθέτουμε  αλάτι και πιπέρι, και ρίχνουμε και τα 2 κρόκους αυγών  στο τέλος   Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε ένα ταψί που έχουμε περάσει πρώτα την επιφάνεια με λάδι. Επάνω βάζουμε τη γέμιση αφήνοντας γύρω γύρω χωρίς γέμιση ώστε να κλείσει καλά η πίτα μας. Αλείφουμε με λίγο κρόκο  το μέρος της σφολιάτας που δεν έχει γέμιση και βάζουμε από πάνω το άλλο φύλλο. Καλό είναι να το έχουμε απλώσει λίγο με τον πλάστη για να είναι λίγο μεγαλύτερο Κολλάμε καλά τα δύο φύλλα και με ένα πιρούνι  για να ενωθούν καλά τα δύο φύλλα.  Με ένα μαχαίρι κάνουμε μια μικρή τρύπα στο κέντρο της πάνω σφολιάτας  για να βγαίνει ο ατμός κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Επίσης με το μαχαίρι κάνουμε χαρακιές στην πίτα .Αλείφουμε όλη την πίτα με 1 κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς να ροδίσει .Καλή όρεξη !!!
Σημείωση
Την πίτα που βλέπετε την έχω φτιάξει με σπιτικό φύλο 3 φύλα   κάτω και 4 επάνω .
Συνταγή Φύλου ΕΔΩ http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2464.html