Μερίδες 4
1 κιλό αρακά με καρότα κατεψυγμένο [η σκέτο αρακά και προσθέτουμε 2 φρέσκα ψιλοκομμένα καρότα]
4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κοφτή κουταλιά σούπας πελτέ
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένο
4 κλωνιά άνηθο
4 κλωνιά μαιντανό
3 ντομάτες ώριμες
Αλάτι -πιπέρι
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το λάδι
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ξερό και φρέσκο το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον αρακά [και το ψιλοκομμένο καρότο αν βάλουμε φρέσκο ] και σοτάρουμε λίγα λεπτά ανακατεύοντας συχνά αλλά ελαφρά με ξύλινη κουτάλα .
Λιώνουμε τις ντομάτες με τα χέρια και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον άνηθο ,και τον μαιντανό .
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και νερό τόσο όσο να σκεπαστεί ο αρακάς .
Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε περίπου για 1 ώρα [δοκιμάστε τον ].
10 λεπτά πρίν το τέλος ανοίγουμε την κατσαρόλα για να εξατμιστεί τελείως το νερό και να πήξει η σάλτσα .Καλή όρεξη !!!
ο