Υλικά
1 κιλό αλεύρι σταρένιο (σκληρό)
2 κύβοι νωπή μαγιά 50 γρ.
1 κ.γλ. ζάχαρη
3 κ.γλ. αλάτι
2½ ποτήρια χλιαρό νερό περίπου
Εκτέλεση
Για τη Μαγιά:
Διαλύουμε με τον παρακάτω τρόπο ,την βάζουμε σε μπολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη και λίγο νερό,ανακατεύουμε να διαλυθεί ,σκεπάζουμε με μεμβράνη κι όταν αφρίσει είναι έτοιμη περίπου σε 10 λεπτά..
Ζύμη
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη,προσθέτουμε την μαγιά,το αλάτι,την ζάχαρη και ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε και το νερό λίγο λίγο και καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα τις λεκάνης.
Την ακουμπάμε σε πάγκο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά να μην κολλάει στα χέρια μας.
Την κάνουμε μπάλα με λαδωμένο χέρια την χαϊδεύομαι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Την ξαναζυμώνομαι λίγο.
Χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια.Πλάθουμε σε σχήμα καρβελάκι η φραντζόλα άν μας αρέσει το σουσάμι τα κυλάμε γύρω γύρω η από πάνω .
Πασπαλίζουμε το ταψί μας με αλεύρι τα βάζουμε μέσα τα σκεπάζουμε κι αφήνουμε να φουσκώσουν να γίνουν διπλά.
Τα χαράζουμε όπως θέλουμε από πάνω και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200c για 30 με 40 λεπτά το πολύ.Καλή επιτυχία !!
Γίνονται 3 καρβελάκια.
1 κιλό αλεύρι σταρένιο (σκληρό)
2 κύβοι νωπή μαγιά 50 γρ.
1 κ.γλ. ζάχαρη
3 κ.γλ. αλάτι
2½ ποτήρια χλιαρό νερό περίπου
Εκτέλεση
Για τη Μαγιά:
Διαλύουμε με τον παρακάτω τρόπο ,την βάζουμε σε μπολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη και λίγο νερό,ανακατεύουμε να διαλυθεί ,σκεπάζουμε με μεμβράνη κι όταν αφρίσει είναι έτοιμη περίπου σε 10 λεπτά..
Ζύμη
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη,προσθέτουμε την μαγιά,το αλάτι,την ζάχαρη και ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε και το νερό λίγο λίγο και καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα τις λεκάνης.
Την ακουμπάμε σε πάγκο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά να μην κολλάει στα χέρια μας.
Την κάνουμε μπάλα με λαδωμένο χέρια την χαϊδεύομαι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Την ξαναζυμώνομαι λίγο.
Χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια.Πλάθουμε σε σχήμα καρβελάκι η φραντζόλα άν μας αρέσει το σουσάμι τα κυλάμε γύρω γύρω η από πάνω .
Πασπαλίζουμε το ταψί μας με αλεύρι τα βάζουμε μέσα τα σκεπάζουμε κι αφήνουμε να φουσκώσουν να γίνουν διπλά.
Τα χαράζουμε όπως θέλουμε από πάνω και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200c για 30 με 40 λεπτά το πολύ.Καλή επιτυχία !!
Γίνονται 3 καρβελάκια.