Υλικά
10 αβγά
3 κεσεδάκια των 200 γραμ γιαούρτια
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
3 κεσεδάκια ζάχαρη
μισό κουταλάκι αλάτι
μισό κουταλάκι σόδα
1 φακελάκι μπεικιν
1 καπάκι του μπουκαλιού ούζο
αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια μαλακή ζύμη
ξύσμα πορτοκαλιού
που δεν θα κολλάει στα χέρια σας
Εκτέλεση
Βάζω όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τ' ανακατεύω στο τέλος ρίχνω αλεύρι!!!
Θέλουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια σας!!!
Τα αφήνουμε μια ωρίτσα να ξεκούραστη η ζύμη και μετά ανοίγουμε φύλλα
ένα εκατοστό περίπου πάχος κόβουμε κάθετες λωρίδες περίπου 6 εκατοστά και κόβουμε κάνουμε μικρούς ρόμβους στην μέση τραβάμε μια μαχαιριά και παίρνουμε την μια άκρη του ρόμβου και την βάζουμε στην τρύπα και την τραβάμε λιγάκι.
Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα
σερβίρονται με κανέλα και ζάχαρη η' μέλι με κανέλα!!!!!
Συνταγή από την
Γιαγια Μαιρη εν δραση οι κουζινίστας και την φιλεναδίτσα της Αλίκης!