Υλικά
1200 γρ. παντζάρι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβακια
6 ποτήρια ζάχαρη
8 ποτήρια νερό
2 ξύλα κανέλας
2 λεμόνια τον χυμο
3 κουταλιές γλυκόζη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το παντζάρι.
Όταν λιώσουν προσθέτουμε στο τέλος το παντζάρι για να μείνει τραγανό.
Βράζουμε το γλυκό σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει. οταν εχει δέσει το σιρόπι οπως ειναι καυτό το γλυκάκι μας το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν
Σερβίρετε με παγωτάκι το καλοκαιράκι ,ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ !!!
Συνταγή από την
Γιαγια Μαιρη εν δραση οι κουζινίστας
1200 γρ. παντζάρι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβακια
6 ποτήρια ζάχαρη
8 ποτήρια νερό
2 ξύλα κανέλας
2 λεμόνια τον χυμο
3 κουταλιές γλυκόζη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το παντζάρι.
Όταν λιώσουν προσθέτουμε στο τέλος το παντζάρι για να μείνει τραγανό.
Βράζουμε το γλυκό σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει. οταν εχει δέσει το σιρόπι οπως ειναι καυτό το γλυκάκι μας το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν
Σερβίρετε με παγωτάκι το καλοκαιράκι ,ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ !!!
Συνταγή από την
Γιαγια Μαιρη εν δραση οι κουζινίστας