Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Χυλοπίτες με λαχανικά & μπεσαμέλ Φιλαδέλφεια





υλικά
1/2 χυλοπίτες

1 πακετάκι μπέικον κομμένο σε τετραγωνάκια
1 σακουλάκι με ανάμικτα λαχανικά
1 πράσο χοντροκομμενο
1/2 πιπεριά σε κύβους
1 πακέτο μανιτάρια χοντροκομμενα
1 κομματάκι βούτυρο για το σοταρισμά των λαχανικών




 

υλικά για την μπεσαμελ
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 1/2 ποτηρια γαλα
1 συσκευασία Φιλαδέλφεια
1 ποτήρι τριμμένο κίτρινο τυρί
3 αβγά
αλατι 



 
Εκτέλεση
βράζουμε τις χυλοπίτες της σουρώνουμε και τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα. σε ένα τηγάνι
βάζουμε πρώτα το μπέικον και μετά όλα τα λαχανικά να σοταριστουν με το βούτυρο και
προσθέτουμε αλατι και πιπέρι, όταν είναι έτοιμα τα ριχνουμε στην κατσαρόλα που είναι και
οι χυλοπίτες μας!!!!
σε ένα άλλο κατσαρολακι ζεσταίνουμε το βούτυρο για την μπεσαμελ και βάζουμε και το αλεύρι
για μερικά λεπτακια στην συνέχεια ριχνουμε το Φιλαδέλφεια το γάλα και και ανακατεύουμε
μέχρι να δέσει η κρέμα, αποσύρουμε απο την φωτιά και περιμένουμε λιγάκι να πεσει η
θερμοκρασία τότε ριχνουμε τ' αβγά που εχουμε χτυπήσει ελαφρώς και στην συνέχεια το αλατι
και το τυρί και είναι έτοιμη και η κρέμα μας!!! με μια κουτάλα παίρνουμε την μισή ποσότητα
από την κρέμα και την ριχνουμε στην κατσαρόλα που είναι οι χυλοπίτες και τα λαχανικά και
τ' ανακατεύουμε, βάζουμε να πάει παντού η κρέμα μας!!! σε ενα ταψάκι ριχνουμε ολα τα υλικά
της κατσαρόλας μας τα στρώνουμε να είναι ομοιόμορφα και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη
μπεσαμελ! τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρει χρώμα το φαγακι μας  αν θέλετε στο
μειγμα με τις χυλοπίτες βάζετε και μια ποσότητα τριμμένο τυρί για εξτρά γεύση >>

 Γιαγια Μαιρη εν δραση- οι κουζινίστας