Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Σπετσοφάι παραδοσιακό Πηλίου !!!

Απίθανος μεζές που τρώγεται σαν μεζεδάκι σκέτο παρέα με κρασάκι ή ούζο,ή συνοδεύουμε με πουρέ ,ρύζι,ή πατάτες τηγανιτές ,όπως κι άν το προτιμήσετε θα το ευχαριστηθούν όλοι !!!

ΥΛΙΚΑ
500 γραμ.λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε χοντρές φέτες
πιπεριές 2 πράσινες-1 πορτοκαλί-1 κόκκινη-1 κίτρινη-2 κέρατο -2 Φλωρίνης -όλες κομμένες σε λωρίδες
2 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες κομμένες καρέ
2 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα σε καρέ
3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες χοντρές 
4 ντομάτες ώριμες περασμένες στον τρίφτη
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
λάδι
1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί
αλατοπίπερο

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
 Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με -κρεμμύδια-μελιτζάνες-πιπεριές-τα κολοκύθια -τα φρέσκα κρεμμυδάκια και λουκάνικα και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί και προσθέτουμε αμέσως της ντομάτες το αλατοπίπερο και 1/2 ποτήρινερού  νερό .
Κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε και σιγομαγειρεύουμε  μέχρι να δέσει και να χυλώσει ή σάλτσα και να μαγειρευτούν τα λαχανικά περίπου 25 λεπτά .
Αν μας αρέσουν τα λίγο καυτερά προσθέτουμε και 1 τσιμπιά μπούκοβο .Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ