Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Κοτόπουλο φρικασέ !!!


Κοτόπουλο φρικασέ -θυμίζει έντονα μαγειρίτσα -πεντανόστιμο !!!

Υλικά :

    1 κιλό στήθος κοτόπουλου ή 1 μικρό κοτόπουλο
    2μαρούλια μεγάλα
    1κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    1πράσο ψιλοκομμένο
    4με 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
    1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    2κύβους λαχανικών
    Ελαιόλαδο
    2αυγά
    1κούπα χυμό λεμόνι
    Αλάτι και πιπέρι
    100 γρ. ρύζι γλασέ (προαιρετικά)




Εκτέλεση :

Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μεγάλους κύβους (το φιλέτο) ή σε μικρά κομμάτια (το κοτόπουλο) και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο, αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να ασπρίσει το κρέας.
Προσθέτουμε 3-4 ποτήρια ζεστό νερό, τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι τους κύβους λαχανικών και μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για ½ ώρα. Στην συνέχεια πλένουμε πολύ καλά τα μαρούλια, τα χοντροκόβουμε, τα ρίχνουμε στο φαγητό και μαγειρεύουμε για ακόμη ½ ώρα. Σε αυτό το σημείο, περίπου 20 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι (προαιρετικά) και ανακατεύουμε την σούπα. Μόλις δούμε ότι έγινε η σούπα την αποσύρουμε από τη φωτιά και φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά ολόκληρα με το σύρμα και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Με μια κουτάλα σούπας βγάζουμε ζωμό από  την κατσαρόλα και ρίχνουμε σιγά – σιγά ζωμό από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κόψει το αυγολέμονο. Μόλις είναι έτοιμο το αυγολέμονο το αδειάζουμε σιγά σιγά στην σούπα μας και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
Σερβίρουμε  και απολαμβάνουμε!!Καλή όρεξη !!!
Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.