Υλικά για το παντεσπάνι
• 5 αυγά
•150γρ ζάχαρη
•250γρ αλεύρι
•1 βανίλια
•1 πρέζα αλάτι
•1 μπέϊκιν
•2 κουταλιές της σούπας νερό
Υλικά για την κρέμα
•1 λίτρο γάλα
•2 κρόκους αυγών
•80γρ βούτυρο
•80γρ κορν φλάουερ
•100γρ ζάχαρη
•1 βανίλια
Υλικά για το γλασσο
•250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
•250ml κρέμα γάλακτος
•1 κουτάλια μέλι
Εκτέλεση για παντεσπάνι
•χτυπάμε αυγά, ζάχαρη, νερό και βανίλια για 5-6 λεπτά.
•κοσκινιζουμε το αλεύρι, μπέϊκιν και αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κουτάλια κουτάλια στο μείγμα μας
•το ψήνουμε η’ σε ένα ταψάκι και μετά χωρίζεται σε δυο παντεσπάνια η χωρίζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε δυο τακάκια...ότι σας βολεύεψ
Εκτέλεση για κρέμα
•βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
•σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει καλά
Εκτέλεση για το γλάσο.
•βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί αλλά προσοχή μην την βράσετε!!!
•σε ένα άλλο σκεύος έχουμε κομματιάσει την κουβερτούρα και ρίχνουμε το μέλι. Μετά ρίχνουμε τη ζέστη κρέμα γάλακτος.
•αφήνουμε δυο λεπτά το μείγμα και μετά ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει ένα λείο γλάσο.
Στο ταψάκι βάζουμε το ένα παντεσπάνι, από πάνω την κρέμα, μετά το άλλο παντεσπάνι και από πάνω το γλάσο και μετά στο ψυγείο!
Eleni Emmelia Rafail K-οι χρυσοχέρες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ