Ταρτάκια με κρέμα και φρούτα !!!
Ταρτάκια με φρούτα!!
Υλικά
Για τη ζύμη
300γρ.αλευρι
45γρ.ζαχαρη
150γρ.βουτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)
1αυγο
1/4κ.γ.αλατι
Για την κρέμα
500γρ.γαλα
3κροκους αυγων
100γρ.ζαχαρη
2βανιλιες
40γρ.κορν φλάουρ
2κ.σ.αλευρι
2κ.σ.βουτυρο
150γρ.κρεμα γάλακτος
1/2κ.σ.μελι
Φρούτα της αρεσκείας μας
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλευρι,ζάχαρη,αλάτι ανακατεύουμε και ρίχνουμε το βούτυρο το τρίβουμε με τα χέρια τέλος το αυγό και ζυμωνουμε να ενωθούν τα υλικά κάνουμε μια μπάλα τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μιση ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15μπαλακα ανοίγουμε με τον πλάστη τοποθετούμε το καθένα σε χαρτάκια για καπ κέικ και βάζουμε σε ταψακι για καπ κέικ.Τρυπαμε λιγο τη ζυμη με οδοντογλυφίδα και βάζουμε από πάνω χαρτάκια για καπ κεικ με όσπρια για να μη φουσκώσουν τα ταρτακια.
Ψηνουμε 20λεπτα έπειτα βγάζουμε τα χαρτάκια με τα οσπρια και ψήνουμε αλλά 10λεπτα να πάρουν χρώμα.
Σε μια κατσαρολα ρίχνουμε τους κρόκους,ζάχαρη και βανίλιες και ανακατευουμε.
Επειτα ρίχνουμε το αλευρι,το κορν φλάουρ και το 1/3απο το γάλα και ανακατεύουμε βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε σταδιακά το γάλα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφαπτει στην κρέμα για να μην κάνει κρουστα και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σφιχτή σαντιγύ ανακατεύουμε με την κρέμα και ρίχνουμε πάνω στα ταρτακια.
Βαζουμε φρούτα από πάνω και τα αλείφουμε με μέλι να γυαλισουν αφού το έχουμε ζεστάνει λίγο.
Εκτέλεση φωτό από κ. Χρυσανθη ΜιχουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ