Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Σοκολατόψωμο -Μερεντόψωμο !!!


 Δείτε πώς θα φτιάξετε το πιο αφράτο Σοκολατόψωμο -Μερεντόψωμο με ίνες!!!!

Υλικά ζύμης για ταψί λίγο βαθύ αν έχετε 28 αρι
1 κούπα του νες (την κόκκινη) γάλα χλιαρό
30 γραμ.μαγια νωπή η 1 φακελάκι ξηρή
1/3 κούπας ζάχαρη
1-2 βανίλιες
1 αυγό + 1 κρόκο
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
3,5 με 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Γέμιση
100 γραμ.βουτυρο μαλακό
παγιετες σοκολάτας γάλακτος η τριμενη σοκολάτα η τρούφα η Μερέντα
Επικάλυψη
Αλείφουμε με ασπράδι χτυπημένο με 1 κουταλιά ζάχαρη
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 με 190 βαθμούς εστία πάνω κάτω περίπου 30' λεπτά στον φούρνο μου.
Αν χρειαστεί βάζουμε λαδόκολλα να μην μας αρπάξει από πάνω..
Αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε  Κανελοψωμο  , απλά θα ανακατέψετε 150 με 200 γραμ.βουτυρο με καστανή ζάχαρη και μπολικη κανέλα...γίνεται θεϊκό.
Αν σας αρέσει μπορείτε να ρίξετε λιωμένη λευκή σοκολάτα του πάει τέλεια δοκιμάστε το


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ -- > https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=QZSa4SODnOg