Σπέσιαλ εκμέκ κανταίφι !!!!
ΣΠΈΣΙΑΛ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΆΙΦΙ!!!!
Συνταγή
Λιώνω πρώτα 250 γρ βούτυρο αγελαδινό !
Βουτυρωνω το ταψί φούρνου και ρίχνω μέσα 500 γρ Καντάιφι και το ανοίγω καλά!
Προσθέτω 1 κούπα ανάμικτα αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα ρίχνω και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύω όλα καλά να μουσκεψει το Καντάιφι καλά!
Το ισιωνω και στην συνέχεια το ψήνω στους 200 β μέχρι να κοκκινίσει !
Εμένα μου πήρε 10 λεπτά!
Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει!
Και αφού κρυώσει το μεταφέρω στο πυρέξ μου που θα το συναρμολογήσω!
Ετοιμάζω το ΣΙΡΌΠΙ:
Βάζω στην κατσαρόλα 400 ml νερό,400 γρ ζάχαρη,και μισό λεμόνι και το βράζω για 4 λεπτά!
Το κατεβάζω και το αφήνω λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου!
Και στην συνέχεια Σιροπιαζω σιγα-σιγα!
Ετοιμάζω και την ΚΡΈΜΑ:
Παίρνω 1 λίτρο γάλα και βγάζω 1 ποτήρι σε ένα μπολ που ρίχνω μέσα του 4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ με 2 κ.σ.γεματες αλεύρι και τα διαλύω!
Βάζω το υπόλοιπο γάλα με 5 κ.σ.ζαχαρη να ζεσταθεί!
Ρίχνω το μείγμα (κορν-αλευρι) και ανακατεύω μέχρι να πήξει!
Την κατεβάζω και προσθέτω μέσα 50 γρ βούτυρο σε κομματάκια και μαστίχα σκόνη!
Ανακατεύω και στην συνέχεια την ρίχνω πάνω στο κρύο Καντάιφι σιγα-σιγα!
Αφήνω να κρυώσει τελείως!
Και τελειώνω φτιάχνοντας την ΣΑΝΤΙΓΊ:
Χτυπάω 600 ml κρέμα γάλακτος (35τις εκατό) με 50 γρ άχνη ζάχαρη και την βάζω πάνω στην κρύα κρέμα!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!