Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Σπέσιαλ εκμέκ κανταίφι !!!!


 
 ΣΠΈΣΙΑΛ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΆΙΦΙ!!!!

Συνταγή

Λιώνω πρώτα 250 γρ βούτυρο αγελαδινό !

Βουτυρωνω το ταψί φούρνου και ρίχνω μέσα 500 γρ Καντάιφι και το ανοίγω καλά!

Προσθέτω 1 κούπα ανάμικτα αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα ρίχνω και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύω όλα καλά να μουσκεψει το Καντάιφι καλά!

Το ισιωνω και στην συνέχεια το ψήνω στους 200 β μέχρι να κοκκινίσει !

Εμένα μου πήρε 10 λεπτά!   

Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει!

Και αφού κρυώσει το μεταφέρω  στο πυρέξ μου που θα το συναρμολογήσω!            

Ετοιμάζω το ΣΙΡΌΠΙ:

Βάζω στην κατσαρόλα 400 ml νερό,400 γρ ζάχαρη,και μισό λεμόνι και το βράζω για 4 λεπτά!

Το κατεβάζω και το αφήνω λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου!

Και στην συνέχεια Σιροπιαζω σιγα-σιγα!        

Ετοιμάζω και την ΚΡΈΜΑ:

Παίρνω 1 λίτρο γάλα και βγάζω 1 ποτήρι σε ένα μπολ που ρίχνω μέσα του 4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ με 2 κ.σ.γεματες αλεύρι και τα διαλύω!

Βάζω το υπόλοιπο γάλα με 5 κ.σ.ζαχαρη να ζεσταθεί!

Ρίχνω το μείγμα (κορν-αλευρι) και ανακατεύω μέχρι να πήξει!

Την κατεβάζω και προσθέτω μέσα 50 γρ βούτυρο σε κομματάκια και μαστίχα σκόνη!

Ανακατεύω και στην συνέχεια την ρίχνω πάνω στο κρύο Καντάιφι σιγα-σιγα!

Αφήνω να κρυώσει τελείως!     

Και τελειώνω φτιάχνοντας την ΣΑΝΤΙΓΊ:

Χτυπάω 600 ml κρέμα γάλακτος (35τις εκατό) με 50 γρ άχνη ζάχαρη και την βάζω πάνω στην κρύα κρέμα!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!