Το ποιο νόστιμο Ρεβανί Πορτοκαλιού!!!
Το ποιο νόστιμο Ρεβανί Πορτοκαλιού!!!
ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:
Μετραμε τα υλικα με το ιδιο ποτηρι(250ml)-
4 αυγα,
1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,
μισό ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι σπορελαιο,
1 ποτηρι σιμιγδαλι χοντρο η και ψιλο,
1 ποτηρι αλευρι Φαριναπ,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
1 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιου!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη!
Ριχνουμε σιγα-σιγα τον χυμο,το σπορελαιο!
Τελος.ριχνουμε.σιγα-σιγα το σιμιγδαλι,το αλευρι,το μπεικιν,το ξυσμα!
Βουτυρωνουμε το ταψι(28ν) ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχαρα για 35 λεπτα!
Οταν το βγαζουμε ριχνουμε πανω του 1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε.3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη το χυμο ενος μισου λεμονιου !
Το αφηνουμε σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια σιροπιαζουμε το γλυκο σιγα-σιγα δηλαδη απορροφάει και ξανα!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!