Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Το ποιο νόστιμο Ρεβανί Πορτοκαλιού!!!


 
Το ποιο νόστιμο Ρεβανί Πορτοκαλιού!!!

ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!!!        

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Μετραμε τα υλικα με το ιδιο ποτηρι(250ml)-

4 αυγα,

1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,

μισό ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι σπορελαιο,

1 ποτηρι σιμιγδαλι χοντρο η και ψιλο,

1 ποτηρι αλευρι Φαριναπ,

1 φακελακι μπεικιν παουντερ,

1 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιου!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη!

Ριχνουμε σιγα-σιγα τον χυμο,το σπορελαιο!

Τελος.ριχνουμε.σιγα-σιγα το σιμιγδαλι,το αλευρι,το μπεικιν,το ξυσμα!

Βουτυρωνουμε το ταψι(28ν) ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχαρα για 35 λεπτα!

Οταν το βγαζουμε ριχνουμε πανω του 1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε.3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη το χυμο ενος μισου λεμονιου !

Το αφηνουμε σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια σιροπιαζουμε το γλυκο σιγα-σιγα δηλαδη απορροφάει και ξανα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!