Υλικά Ζύμης:
1 κιλό αλεύρι για πιτες,
1,5 μισή κουταλάκι γλυκού αλάτι,
5 κ.σ.ελαιολαδο,
5 κ.σ.ξυδι,
1 κ.γλ.μαγια ξερή,
2 ποτήρια χλιαρό νερό!
Υλικά γέμισης:
Μισό κιλό σπανάκι ,
200 γρ φέτα,
2 κ σ τραχανά,
1 ξερό κρεμμύδι,
3 κ.σ.μαιντανο,
αλάτι,πιπέρι,
5 κ.σ.ελαιολαδο!
Εκτέλεση γέμισης:
Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι!
Το αχνιζουμε!
Ρίχνουμε το σπανάκι και το ανακατεύουμε το αφήνουμε στο χαμηλό να πιει τα υγρά του!
Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά!
Το αφήνουμε να κρυώσει!
Εκτέλεση ζύμης:
Βάζουμε στην λεκάνη 4 ποτήρια αλεύρι και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά!
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!
Στην συνεχεια ρίχνουμε λίγο λίγο αλεύρι και ζυμωνουμε!
Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα!
Εκτέλεση
Κόβουμε την ζύμη σε 6 κομμάτια και τα φτιάχνουμε μπαλιτσες!
Τις ανοίγουμε φυλλαράκια!
Ανά δύο φυλλαράκια ενδιάμεσα τους βάζουμε λαδι-βιταμ λιωμένο ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο!
Το φύλλο αυτό το ραντίζουμε με το λαδι-βιταμ!
Βάζουμε στην άκρη γέμιση,το ρολαρουμε το στριφογυρίζουμε και το βάζουμε στο ταψί το λαδωμένο!
Μόλις την τελειώνουμε ρίχνουμε πάνω λαδι-βιταμ και την ψήνουμε στους 200 β προθ αντιστάσεις μέχρι να κοκκινισει!
Μόλις την βγάζουμε την ραντίζουμε με νερό και την σκεπάζουμε με πετσέτα!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!