Ενα υπέροχο τυρακι με γιαούρτη σε συνταγή του Ακη Πετρετζικη.Τέλειο στην γεύση και στην υφή εγώ το απόλαυσα με φρέσκια ρίγανη !!!
Υλικα:
1 kg γιαουρτι (εγω εβαλα στραγγιστο 2%)
1 κ.σ.κοφτο αλατι.
Ανακατευουμε το γιαουρτι με το αλατι.
Τοποθετουμε σε τσαντιλα η οτι εχετε αλλα να ειναι λεπτο το υφασμα .
Το δενουμε με σχοινακι το κρεμαμε σε μια κουταλα την οποια εφαρμοζουμε πανω απο μια κατσαρολα.
Βαζουμε στο ψυγειο για 2 ημερες ωστε να στραγγισει ολα τα υγρα του.
Ανοιγουμε και απολαμβανουμε.
Εαν θελετε μπορειτε να βαλετε μεσα και διαφορα μυρωδικα.
Εκτέλεση φωτό από κ Μαρινα ΜισαηλιδουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ