Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Λαχανοντολμάδες φούρνου !!!

 Λαχανοντολμάδες στον φούρνο με ντομάτα σήμερα !!! Πρώτη φορά το μαγείρεψα κ έγινε πάρα πολύ νόστιμο κ θα το φτιάχνω συχνά πλέον ..τυλίγονται κ πολύ εύκολα με το κόλπο της κούπας ..!!!!

Κόβω το λάχανο γύρω γύρω από το κοτσάνι κορμό του οσο πιο βαθιά μπορώ για να βγαίνουν τα φύλλα .

Βάζω νερό στην μεγάλη κατσαρόλα κ μόλις αρχίζει να βράζει βάζω με προσοχή το λάχανο ολο .

Αφήνω για λίγα λεπτά κ αρχίζω με 2 πιρούνια ξεκολλάω κ βγάζω τα φύλλα κ τα ακουμπώ σε σουρωτήρι .

Μόλις τα βγάλω ολα οσα ειναι μεγάλα τα αφήνω να κρυώσουν κ ετοιμάζω την γέμιση .

Εβαλα 1 κιλο κιμά διότι έφτιαξα 8 λαχανοντολμάδες για να δοκιμάσω τι γεύση έχουν κ το υπόλοιπο τύλιξα λαχανοντολμάδες κανονικούς στην κατσαρόλα... 2 τριμμένα κρεμμύδια 1 τριμμένο καρότο 1 ματσάκι μικρό φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο αρκετό ψιλοκομμένο μαιντανό λόιγα κλωναράκια ψιλοκομμένο άνηθο αλάτι πιπέρι λίγο κουρκουμά 1 αυγό λίγο ελαιόλαδο κ 1 φλυτζακάκι του καφέ νερό 

.



.

Τα ζυμώνω καλά .
Παίρνω ενα φλυτζάνι του τσαγιού βάζω μέσα το φύλλο από το λάχανο -αν είναι μεγάλα τα φύλλα κόψτε τα στην μέση - με τον τρόπο που σας δείχνω να περισσεύει γύρω γύρω ,

Βάζω μέσα μείγμα από το κιμά και το κλείνω .

Αναποδογυρίζω κ βγαίνει οπως το βέπετε ωραίος κ στρογγυλός 

.


.

Τους τοποθετώ στην σειρά κ κάνω μίασάλτσα βάζοντας σε μπολ 2 τριμμένες ντομάτες 1 κοφτί κουταλιά πελτέ αλάτι πιπέρι λάδι κ λίγο νερό .

Ανακατεύω κ το ρίχνω επάνω από τους λαχανοντολμάδες

.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 3 τέταρτα ανάλογα τον φούρνο κ να δώ να δέσει η σάλτσα του.
,


Αν χρειαστεί κατά το ψήσιμο προσθέτω λίγο νεράκι .Εψησα 200 βαθμούς αλλά οταν το ξανακάνω θα ψήσω 180 βαθμούς για 1 ώρα  για να δέσει πιο πολύ η σαλτσούλα του !!! Πολύ νοστιμιά πάντως να τα φτιάξετε !!!

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

.