Πατατοκεφτέδες ..Γίνονται πεντανόστιμοι !!!
ΥΛΙΚΆ
1300γρ. πατάτες
100γρ παρμεζάνα
80 γρ τυρί τσένταρ
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
Μπόλικο μαιντανό
Αλάτι πιπέρι
λίγο σκόνη σκόρδου
1 αυγό
Αλεύρι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτεςκαι τις βάζουμε να βράσουν ολόκληρες.
Μόλις βράσουν καλά και κρυώσουν τις βάζουμε στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα τις τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και τα κρεμμυδάκια.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα.
Πλάθουμε τους κεφτέδες κ τους αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο .
Τους αλευρώνουμε κ τους τηγανίζουμε κ από τις δυό πλευρές με λίγο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρουν χρώμα τους βγάζουμε κ τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο !!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood !