Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Κωκ τα καλύτερα !!!!

Τα ποιο γευστικά αφράτα ΣΠΈΣΙΑΛ θα λεγα Κωκακια!!!!

Υλικά:

1/1/2 φλ αλεύρι,

3/4 φλ ζάχαρη,

5 αυγα 

1 κ γ.βανιλια,

1 κ σ κόρν φλάουρ!        

Γέμιση:

1/4 φλ.κορν φλάουρ,

1/2 φλ.ζάχαρη,

1 φλ.γαλα,

3 κρόκους!    

Γλάσο:

300 γρ κουβερτουρα,

150 γρ βούτυρο,

1/2 φλυ.νερο,

(3 κ σ βούτυρο για να ανοίγουμε την λαδόκολλα)!      

Εκτέλεση: 

Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μαρέγκα! 

Χτυπαμε τους κρόκους μόνους και στην συνέχεια τους προσθέτουμε στην μαρέγκα με τα υπόλοιπα υλικά σιγα_σιγα .

Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές! 

Βάζουμε το μείγμα σε κορνε και κάνουμε ροζέτες ίσες!

 Εγώ έκανα 30! 

Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχάρα!    

Σιρόπι: 

1 φλ.νερο,

1 φλ.ζαχαρη 

Βράσιμο 3 λεπτά!    

Κρέμα: 

Βάζουμε την ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν! 

Προσθέτουμε το κόρν σιγα_σιγα το γάλα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα σιγοβραζουμε ώστε να γίνει η κρέμα ανακατεύοντας!    

Γλάσο: 

Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την σοκολάτα και προσθέτουμε το βούτυρο το νερό τα ανακατεύουμε να γίνει λείο!    

Και αρχινάμε όλα κρύα συναρμολόγηση: 

Ροζέτα,κρέμα,ροζέτα, και τα βουτάμε με προσοχή στην σοκολάτα!

Εκτ΄λελεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!