Η ωραιότερη Λαγάνα καλύτερη θα λεγα από Αρτοποιείο!!!!!
Και η ΣΥΝΤΑΓΉ-Υλικά _
400ml νερό(2 φλυντζ)
25 γρ νωπή μαγιά,
2 κ.σ.ζαχαρη,
2 κ.γ.αλατι,
950 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 φλυντζ.του ελληνικού καφέ καλό ελαιόλαδο!
Εκτέλεση:
Βάζουμε την μαγιά σε μπολ και την θρυμματίζουμε!
Ρίχνουμε πάνω της την ζάχαρη και τέλος το νερό χλιαρό να αντέχει το χέρι!
Ανακατεύουμε με σύρμα και το σκεπάζουμε για 20 λεπτά!
Στην συνέχεια βάζουμε το μισό αλεύρι σε λεκανιτσα ανοίγουμε λακουβιτσα!
Πάνω στο αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι και γύρω-γυρω το λάδι!
Μέσα στην λακουβιτσα ρίχνουμε σιγα-σιγα την μαγιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα παίρνοντας λιγο-λιγο αλεύρι!
Τελειώνουμε ρίχνουμε σιγά -σιγα το υπόλοιπο αλεύρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε σε αφρατη ζύμη να μην κολλάει!
Λαδωνουμε ένα μπολ βάζουμε την ζύμη μέσα!
Την πατάμε την αλοίφουμε με λίγο λάδι και την σκεπαζουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά!
Σε ζεστό μέρος!
Στην συνέχεια βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και την αλοίφουμε με λάδι!!
Ξεφουσκωνουμε την ζύμη λαδωνουμε τα χέρια και την κοβουμε!
Βγάζουμε στην άκρη πολύ λίγη ζύμη και εάν θέλουμε την φτιάχνουμε μια μικρή λαγανα!
Την υπόλοιπη την βάζουμε στην λαδωμένη λαδόκολλα και με λαδωμένα χέρια την ανοίγουμε!
Κάνουμε ζαχαρονερο και την αλοιφουμε!
Ρίχνουμε και σουσάμι και την σκεπαζουμε για 35 λεπτά!
Τελειώνουμε την τρυπαμε με τα δάχτυλα και την ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!