Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Πτι φουρ !!!


 Είναι σπιτικά!! Είναι αγαπημένα!! Λατρεμένα από όλους!! Πτι φουρ !!!
Τα αγαπημένα μου μπισκότα πτι φούρ σοκολατας με γεμιση μερμελάδα βερύκοκο συνταγη της Αργ.Μμπαρμπαρίγου η πιο υπεροχη συνταγη που εχω δοκιμάσει!


Υλικά Συνταγής
350 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
220 γραμ. άχνη ζάχαρη
3 αυγά
2 πρέζες αλάτι
2 βανίλιες
550 γραμ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
 {Για τη γέμιση}
μαρμελάδα βερίκοκο
Για την επικάλυψη
λιωμένη σοκολάτα
τρούφα σοκολάτας
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα αφράτα πτι φουρ βουτύρου, χτυπώντας πρώτα στον κάδο του μίξερ με το σύρμα ανάδευσης το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτοντας στη συνέχεια την άχνη και το αλάτι. Χτυπάμε δυνατά για 8-10΄μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα ανοιχτόχρωμη.
Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά. Κάθε φορά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα και με απαλές κινήσεις και σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι στο μείγμα βουτύρου.
Δεν θέλει πολύ δούλεμα η ζύμη από την ώρα που μπαίνει το αλεύρι. Όσο λιγότερο τα ζυμώνουμε, τόσο πιο αφράτα θα είναι.
Η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακή και δεν θα πλάθεται. Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με χοντρή μύτη αστέρι για πτι φουρ.
Σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλες, κόβουμε πτιφούρ σε μπαστούνια των 4-5 εκ. αραιά μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν.
Αφού τα αραδιάσουμε όλα σε λαμαρίνες, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα, για περίπου 15΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ανά δύο, τα γεμίζουμε με μαμρμελαδα βερυκοκοκαι βουτάμε τα μισά σε σοκολάτα λιωμένη. Έπειτα τα βουτάμε σε τρούφα για να κολλήσει στη σοκολάτα η σε τριμμενο αμυγδαλο Τα αφήνουμε στη λαδόκολλα να στεγνώσουν.

Από κ.  κ. Αναστασία  ΟΙ Προκομμένες/οι -. Συνταγές!!