Το αγαπούν πολλοί !!! Φαγητό για όλοι την οικογένεια !!!
Υλικά
700-800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένο
7 κλωνιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 φέτες ψωμί, χωρίς κόρα
1 αυγό
¼ φλιτζανιού γάλα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και επιπλέον για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για το πασπάλισμα
Για τη σάλτσα ντομάτας
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
5 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ή ντοματάκι ψιλοκομμένο κονσέρβας
αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Για τον πουρέ
1½ κιλό πατάτες, πλυμένες, με τη φλούδα
2/3 του φλιτζανιού, ζεστό γάλα
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύεται τις φέτες του ψωμιού στο γάλα και τις στύβεται πολύ καλά.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά και προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, το αυγό, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και το μισό ελαιόλαδο.
Ζυμώνετε το μείγμα καλά και πλάθετε μπιφτεκάκια
Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές τους βγάζετε απ’ το τηγάνι.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας.
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρεται το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτετε το ντοματάκι, ή τις ντομάτες τις φρέσκες ψιλοτριμμένες
1 φλιτζάνι νερό, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
Βράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τα κεφτεδάκια και το μαϊντανό και τα αφήνετε όλα μαζί να μαγειρευτούν για 10 με 15 λεπτά να δείτε να δέσει η σάλτσα .
Ετοιμάζετε τον πουρέ
Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα, και τις ξεφλουδίζετε.
Τις λιώνετε με ένα πιρούνι ενώ είναι ακόμη ζεστές. Η τις πατάτε να λιώσουν με το ειδικό εργαλείο πουρέ.
Ξαναρίχνετε τις λιωμένες πατάτες σε κατσαρόλα και προσθέτετε το ζεστό γάλα, το βούτυρο σε κομματάκια, το πιπέρι.
Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνετε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε πάλι να απορροφηθεί.
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και τον πουρέ.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά
700-800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένο
7 κλωνιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 φέτες ψωμί, χωρίς κόρα
1 αυγό
¼ φλιτζανιού γάλα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και επιπλέον για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για το πασπάλισμα
Για τη σάλτσα ντομάτας
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
5 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ή ντοματάκι ψιλοκομμένο κονσέρβας
αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Για τον πουρέ
1½ κιλό πατάτες, πλυμένες, με τη φλούδα
2/3 του φλιτζανιού, ζεστό γάλα
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύεται τις φέτες του ψωμιού στο γάλα και τις στύβεται πολύ καλά.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά και προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, το αυγό, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και το μισό ελαιόλαδο.
Ζυμώνετε το μείγμα καλά και πλάθετε μπιφτεκάκια
Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές τους βγάζετε απ’ το τηγάνι.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας.
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρεται το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτετε το ντοματάκι, ή τις ντομάτες τις φρέσκες ψιλοτριμμένες
1 φλιτζάνι νερό, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
Βράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τα κεφτεδάκια και το μαϊντανό και τα αφήνετε όλα μαζί να μαγειρευτούν για 10 με 15 λεπτά να δείτε να δέσει η σάλτσα .
Ετοιμάζετε τον πουρέ
Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα, και τις ξεφλουδίζετε.
Τις λιώνετε με ένα πιρούνι ενώ είναι ακόμη ζεστές. Η τις πατάτε να λιώσουν με το ειδικό εργαλείο πουρέ.
Ξαναρίχνετε τις λιωμένες πατάτες σε κατσαρόλα και προσθέτετε το ζεστό γάλα, το βούτυρο σε κομματάκια, το πιπέρι.
Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνετε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε πάλι να απορροφηθεί.
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και τον πουρέ.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ