Κουλουράκια μυρωδάτα κ αφράτα!!!
Κουλουράκια αφράτα να συνοδέψουν το καφεδάκι μας !!!
Υλικά
250γρ. Βούτυρο (εγώ έβαλα τύπου Κέρκυρας)
1 ½ κούπας ζάχαρη,
2 αυγά,
1 γιαούρτι,
το χυμό κ το ξύσμα ενός πορτοκαλιού,
1 κιλό αλεύρι φαρίνα περίπου,
2 κ.γ. μπεικιν,
στη μύτη του γλυκού κουταλιού σόδα μαγειρικής,
1 κρόκο για το αλειμμα :
Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά κ ρίχνω ένα ένα τα αυγά μετά το γιαούρτι κ το ξύσμα με το χυμό.
Ανακατεύω το αλεύρι με το μπεικιν κ τη σόδα.
Σταματάω το μίξερ κ προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχω μια ζύμη που να μη κολλάει στα δάχτυλα.
Πλάθω τα κουλουράκια τα αλείφω με το κρόκο κ τα βάζω σε ταψί με αντικολλητικο χαρτί ψήνω στους 180 για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Σούλα Λεβέντη--ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ