Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Κουλουράκια μυρωδάτα κ αφράτα!!!


 
Κουλουράκια αφράτα να συνοδέψουν το καφεδάκι μας !!!

Υλικά
250γρ. Βούτυρο (εγώ έβαλα τύπου Κέρκυρας)

1 ½ κούπας ζάχαρη,
2 αυγά,

1 γιαούρτι,

το χυμό κ το ξύσμα ενός πορτοκαλιού,

1 κιλό αλεύρι φαρίνα περίπου,

2 κ.γ. μπεικιν,

στη μύτη του γλυκού κουταλιού  σόδα μαγειρικής,

1 κρόκο για το αλειμμα :

Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά κ ρίχνω ένα ένα τα αυγά μετά το γιαούρτι κ το ξύσμα με το χυμό.
Ανακατεύω το αλεύρι με το μπεικιν κ τη σόδα.

 Σταματάω το μίξερ κ προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχω μια ζύμη που να μη κολλάει στα δάχτυλα.

Πλάθω τα κουλουράκια τα αλείφω με το κρόκο κ τα βάζω σε ταψί με αντικολλητικο χαρτί ψήνω στους 180 για 15-20 λεπτά  μέχρι να ροδίσουν!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Σούλα Λεβέντη--ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ