Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Πατατοκεφτέδες σούπερ !!!!


Σας αρέσουν οι πατατοκεφτέδες !!!!;; Αν ναι εδώ είμαστε ..να τρις και να μην σταματάς !!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Βραζουμε 6 πατατες ιδιου μεγεθους τις καθαριζουμε και τις βαζουμε στο μπολ!

Ριχνουμε μεσα 2 ξερα κρεμμυδια τριμμενα,

2 σκελιδες σκορδο τριμμενο,

2 αυγα,

4 κουταλιες της σουπας αλευρι φαριναπ,

δυοσμο ξερο η φρεσκο,

αλατι,μαυροπιπερο

εαν θελουμε ριχνουμε τριμμενη φετα η κεφαλοτυρι και τα ζυμωνουμε καλα!!!

Βαζουμε το λαδι να ζεσταθει και πλαθοντας τα τα αλευρωνουμε και τα τηγανιζουμε!!!!!!!!!


Συνταγή εκτέλεση φωτογραφία από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Κεφτεδάκια με πουρέ !!!



Πολυ γευστικο φαγητο ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ!!!!!!!!


ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΟΥΡΕ:

6 πατατες βρασμενες,

250 ml. γαλα φρεσκο,

αλατι,μαυροπιπερο,

2 κ.σ.ψιλοκομμενο μαιντανο!



Βαζουμε στο μπολ τα υλικα και τα ζυμωνουμε!

Τοποθετουμε το μείγμα στο ταψι η πυρεξ 28 και τον παταμε καλα να ισιωσει.



ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

500 γρ κιμα αναμικτο (μοσχαρι-χοιρινο)

3 κ.σ.φρυγανια τριμμενη,

3 σκελιδες σκορδο τριμμενο,

1 κρεμμυδι ξερο τριμμενο,

αλάτι,μαυροπιπερο,

ψιλοκομμενο μαιντανο-δυοσμο,

3 κ.σ.ελαιολαδο!


Τα ζυμωνουμε ολα μαζι και στην συνεχεια τα πλαθουμε στρογγυλα ιδιο μεγεθος!

Βαζουμε στο τηγανι ελαιολαδο και τα τηγανιζουμε !

Στην συνεχεια τα βαζουμε πανω στο πουρε!



ΣΑΛΤΣΑ:

Βραζουμε 2 ντοματες πολυ ωριμες,1 κ.σ.πελτε,1 σκελιδα σκορδο αλατι,μαυροπιπερο να δεσει! Βαζουμε.σαλτσα στο καθενα κεφτεδακι πανω και τελος τριμμενο κασερι στο καθενα ριχνουμε και ψιλοκομμενο μαιντανο και το ψηνουμε.στους 200 βαθμους να λιωσει το κασερι!


Συνταγή εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Κιχιά τραγανά !!!

ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΚΙΧΙΑ!!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ:

Βαζουμε στην λεκανη 1 κιλο αλευρι,4 κουταλιες της σουπας ελαιοοαδο,4 κουταλιες της σουπας ξυδι,1 κουταλακι του γλυκου γεματο αλατι,1 κουταλακι του γλυκου ξερη μαγια,2 ποτηρια νερου χλιαρο νερο και ζυμωνουμε!

Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!

Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο και την κοβουμε.6 κομματια!

Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλες!

Αυτες τις μπαλες τις ανοιγουμε μικρα φυλλαρακια!

Τα λαδωνουμε!

Ανα δυο φυλλαρακια το ενα πανω στο αλλο ανοιγουμε ενα μεγαλο λεπτο φυλλο!

Βαζουμε στην ακρη του φυλκου τριμμενη φετα και το κλεινουμε ρολαροντας το 3 φορες!

Το στριφογυριζουμε και το τοποθετουμε στην λαδοκολλα!

Οταν τελειωσουμε με ολα βαζουμε στο καθενα 3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο!

Και τα.ψηνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο μεχρι να κοκκινίσουν!


Συνταγή φωτογραφία εκτέλεση από κ. Tzeni Tsanakrtsidou --AΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Ρεβιθοκεφτέδες από Σάμο !!!




Ρεβιθοκεφτέδες που δεν περιγράφονται από την νοστιμιά με τυρί φέτα και αυγό..απίστευτα ωραίοι και τραγανοί !!!! Σαμιώτικοι !!!!!


Υλικά
     1  1\2 ποτήρι του νερού ρεβίθια (τα βάζουμε σε νερό με λίγο αλάτι από το βράδυ)
     1 ματσάκι άνηθο
     1 ματσάκι μαϊντανό
     αρκετό δυόσμο
     200 γραμ.φέτα τριμμένη
     2-3 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα
     αλάτι -πιπέρι
     αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει μέσα το μείγμα
    1 αυγό



Βάζουμε στο μούλτι τα ρεβίθια που έχουμε βάλει στο νερό από το βράδυ, -δεν τα βράζουμε -τα λιώνουμε (όχι πολτός, 4-5 στροφές) και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε και όλα τα ψιλοκομμένα ζαρζαβατικά, τα τριμμένα κρεμμύδια, την φέτα και το αυγό .και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.




Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, ανακατεύουμε ξανά καλά και αρχίζουμε να ρίχνουμε αλεύρι ανακατεύοντας τόσο ώστε να στέκεται το μάγμα στο κουτάλι μας, να μην είναι νερουλό.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι, το βάζουμε στην φωτιά και μόλις ζεσταθεί με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές, τις τοποθετούμε μέσα στο λάδι και τηγανίζουμε (από κοντά μην μας αρπάξουν).



Πρέπει να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Κάθε ρεβιθοκεφτέ που τηγανίζουμε τον τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να πιει το παραπάνω λάδι.
Και τους σερβίρουμε στην πιατέλα λέγοντας... σιγά όλοι θα πάρετε!!
Τόσο νόστιμοι, καλή σας όρεξη!!

ΜΥΣΤΙΚΟ
Εγώ βάζω και μια πρέζα κύμινο!! Mοσχομυρίζουν !!!!!  Aν σας θέλετε  δοκιμάστε το.

Συνταγή φωτογραφία από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπισκότα (Με 3 Υλικά) σε 10 Λεπτά "Χωρίς Βούτυρο" !! -


Μπισκότα (Με 3 Υλικά) σε 10 Λεπτά "Χωρίς Βούτυρο" !! -
Η πιο εύκολη συνταγή για τα πιο εύκολα και πεντανόστιμα μπισκότα με μόνο 3 υλικά έτοιμα σε 10 λεπτά.Τα παιδιά θα τα λατρέψουν!!!

Υλικά
200 γρ νουτέλα
1 μεγάλο αυγό
150 γρ αλεύρι που φουσκώνει
-------------------------------------------------
19 κομμάτια

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=6B-Xgppa7HI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR27hUw3qJCcz_WiWizgDJFDS8RqtQNCWz4DgqjSTR6wUfKDyQKpLQfjug4

Κέικ Καρύδας χωρίς μίξερ !!!


Εύκολο,αφράτο,γευστικό Κέικ Καρύδας χωρίς μίξερ και με 2 αυγουλάκια !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ::: ΥΛΙΚΑ:

2 αυγα,

2 βανιλιες,

μισο ποτηρι σπορελαιο (τον 200 ml),

1 ποτηρι γαλα(200 ml)

120 γρ ζαχαρη,

2 κ.γ λικερ καρυδας,

17 κ.σ γεματες αλευρι φαριναπ,

3 κ.σ καρυδα!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε τα αυγα και τις βανιλιες στο μπολ και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε την ζαχαρη και ανακατευουμε 5 λεπτα!

Συνεχιζουμε ριχνουμε το γαλα-σπορελαιο και ανακατευουμε 2 λεπτα!

Συνεχιζουμε.ριχνουμε 15 κουταλιες αλευρι και ανακατευουμε σιγα σιγα!

Τελος.ριχνουμε την καρυδα και το.λικερ και 2 κουταλιες αλευρι θελουμε το μείγμα να γινει ετσι οταν το ριχνουμε με το κουταλι να πεφτει αργα!

Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε παρα πολυ καλα το πυρεξ η ταψι μας (26ν) ριχνουμε το μείγμα το ισιωνουμε και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα.για 45 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!

Μολις το βγαζουμε σε ενα μπολ εχουμε μαρμελαδα βερίκοκο η ροδακινο και με ενα πινελο το αλοιφουμε πολυ καλα!

Τελος πασπαλιζουμε καρυδα!Εαν δεν εχετε λικερ δεν βαζεται!


Συνταγή φωτογραφία από κ. Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Μπισκοτάκια μπαλίτσες βουτύρου !!!


Εύκολα μπισκοτάκια βουτύρου που λιώνουν στο στόμα !!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ:

Βαζουμε στο μπολ 250 γρ αγελαδινο βουτυρο μαλακο,

100 γρ αχνη ζαχαρη,

3 κροκους αυγων,

1 φακελακι μπεικιν παουντερ και τα δουλευουμε καλα!

Ριχνουμε σιγα σιγα 5 ποτηρια αλευρι(ποτηρι 200 ml )και ζυμωνουμε!

Πλαθουμε ισες μπαλιτσες τις βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι και τα ψηνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 15 λεπτα!



Συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Λουκουμάδες !!!!




ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;;;

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 φακελακι ξερη μαγια,
200 γρ αλευρι για ολες της χρησεις,
50 γρ κορν φλαουρ,
μια πρεζα αλατι,
1 κ.σ μελι,
280 ml νερο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Βαζουμε το χλιαρο νερο σε μπολ μαζι με την μαγια και τα ανακατευουμε!
Ριχνουμε το μελι-αλατι!
Τελος σιγα σιγα αλευρι-κορν φλαουρ ανακατευουμε να γινει ενας ωραιος χυλος!
Τον σκεπαζουμε για 1 ωρα!
Στην συνεχεια βαζουμε 1 κιλο σπορελαιο σε κατσαρολα μετρια και αφηνουμε να.ζεσταθει πολυ καλα το λαδι!
Και με την μεθοδο ποτηρι νερο το κουταλι μεσα και παιρνοντας με το χερι μείγμα παιρνουμε το υγρο κουταλι παιρνουμε μιγμα και ριχνουμε στο καυτο λαδι !
Θα πρεπει ανα 6 λουκουμαδες να τηγανιζονται να μην πεφτει η σταθμη του λαδιου!!!
Αφου τηγανιστουν ολοι τους μεταφερουμε σε απορροφητικο χαρτι!
Και στην συνεχεια τα βαζουμε στην πιατελα και ριχνουμε μελι-κανελα!

Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

μπισκοτάκια βουτύρου με 3 υλικά !!!!


Μπισκοτάκια βουτύρου με ζαχαρούχο μόνο με 3 υλικά !!!

ΥΛΙΚΑ;
500 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα,
400 γραμμάρια λιωμένο αγελαδινό βούτυρο
1.ζαχαρούχο γάλα

Άπλά πράγματα:
Χτυπάμε το βούτυρο 15 λεπτά,ρίχνουμε.το ζαχαρούχο,χτυπάμε λίγο και τέλος το αλεύρι
Μια ζύμη να μην κολλάει
Πλάθουμε μπαλάκι τα τοποθετούμε λαδόκολλα τα πατάμε με το.χέρι και σχέδιο με.πιρούνι,η το δάχτυλο.πατάμε λακουβίτσα
Ψήνουμε.20 λεπτά στους 180 βαθμούς,!!!!

Συνταγή φωτογραφία από κ.Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!



Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Βερίκοκο γλυκό κουταλιού !!!


Γλυκό κουταλιού βερίκοκο ή καϊσι !!!!


_Σχιζουμε με ένα μικρό μαχαιράκι το καϊσι από πίσω...και μετά με ένα αναδευτήρα του μίξερ , σπρώχνουμε το κουκούτσι από την επάνω μεριά για να βγει το κουκούτσι.....

(Τα κουκούτσια από τα καϊσια δεν τα πετάμε,θα τα κάνουμε λικέρ....Αμαρέτο!!!)

_Καθαρίζουμε την φλούδα και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό....

_Αφου τα τελιώσουμε όλα τα βάζουμε σε ασβεστόνερο για 12 ώρες....

_ Τα ξεπλένουμε καλά τρία- τέσσερα νερά κρύα.....και τέλος ένα με ζεστό νερό....

_Τα βάζουμε σε ξινό και νερό για μια ώρα ακόμη......

_Ετοιμαζουμε το σιρόπι και τα ρίχνουμε μέσα μόλις πάρει μια βραση..... χώρις να τα ξεβγαλουμε από το ξινό.......

_Τα βράζουμε μισή ώρα και τα αφήνουμε....

_Την άλλη μέρα τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα τρυπαμε με μια οδοντογλυφίδα...

Για να τραβήξουν μέσα τους σιρόπι και να είναι φουσκωτά....αν δεν τα τρυπίσουμε θα είναι μαραμένα....


Δοσολογία:

Για ένα κιλό ζάχαρη...

Δύο ποτήρια νερό....

Και εικοσιπέντε κομμάτια καϊσια ή βερίκοκα

Συνταγή φωτογραφία από κ. Στέφη Σουγιουλτζή Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Καρυδάκι γλυκό !!!!


Από τα ωραιότερα γλυκά το γλυκό κουταλιού καρυδάκι !!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:

1 κιλο καρυδια,
1 κιλο ζαχαρη,
3 φλ.τσ νερο,
γαρυφαλα,
3 λεμονια!

Πλενουμε τα καρυδια με.γαντια και τα τρυπαμε παντου με ξυλακι απο σουβλακι!
Τα βαζουμε στην λεκανη με νερο και μεσα στοιβουμε τα 2 λεμονια!
Τα αφηνουμε 3 ωρες!
Στην συνεχεια τα βαζουμε στο σουρωτηρι και τα ξεπλενουμε!
Συνεχιζουμε τα βαζουμε στην κατσαρολα με νερο και τα βραζουμε 20 λεπτα!
Τα κατεβαζουμε και τα βαζουμε ξανα στο σουρωτηρι και τα ξεπλενουμε!
Γεμιζουμε μια λεκανη νερο και τα βαζουμε μεσα!
Τα αφηνουμε.3 μερες αλλαζοντας το νερο καθε 7 ωρες!
Στην συνεχεια τα βαζουμε ξανα στο σουρωτηρι τα ξεπλενουμε τριβοντας τα !
Βαζουμε το νερο με την ζαχαρη να βρασει 10 λεπτα!
Τα ριχνουμε μεσα ριχνουμε και μερικα γαρυφαλα και τα βραζουμε 25 λεπτα!
Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε ολη νυχτα!
Την επομενη το βραζουμε ξανα και τελος ριχνουμε το χυμο λεμονιου!!!

Συνταγή φωτογραφία από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Τρουφάκια νηστίσιμα !!!


Νηστίσιμα Αλάδωτα Τρουφάκια - (Σαν Καριόκες) - Vegan Chocolate Truffles -
Φτιάξτε Πεντανόστιμα Αλάδωτα & Νηστίσιμα Τρουφάκια !!!

Υλικά
250 γρ κουβερτούρα
300 γρ γάλα αμυγδάλου
150 γρ νιφάδες βρώμης
------------------------------------------
180 γρ καρύδια
22 κομμάτια

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/5hl8aaFqpyY



Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Σάλτσα σπιτική !!!


Γωγω Σαμίου

Σπιτική σάλτσα για όλα τα φαγητά...!!!!
Υλικά
Ντομάτες πομοντόρο
Κρεμμύδια
Αλάτι
Μία κουταλιά ζάχαρη
Λάδι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα κοτσανάκια.
Κόβουμε την ντομάτα στη μέση και μετά τις διαλύουμε στο μπλέντερ.
Εγώ χρησιμοποιώ πάντα την χύτρα μου που είναι 4 λίτρα .

Γεμίζω τη χύτρα μου με πολτό ντομάτας ξαφρίζω μόλις αρχίσει ο βρασμός και αφήνω να κατέβει αρκετά κάτω στην κατσαρόλα ο πολτός ντομάτας.




 Όταν δω με το μάτι ότι αρχίζει να πήζει κόβω στο μπλέντερ 4 μεγάλα κρεμμύδια και ρίχνω και τέσσερις κουταλιές της σούπας καλά γεμάτες αλάτι και μία ζάχαρη .
Αφήνω τη σάλτσα να γίνει καλά, δηλαδή σαν να μαγειρευτεί να μην έχει καθόλου υγρά μέσα.
Στο τέλος που θα έχει πήξει αρκετά ρίχνω καυτή σάλτσα σε καυτά βάζα αποστειρωμένα.
Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο ελαφρύ από πάνω και σφραγίζω δυνατά.




Γυρίζω ανάποδα τα βάζω με προσοχή να μην καώ γιατί είναι όλα καυτά για κανένα δίωρο.
Θα τοποθετήσω σε ντουλάπι και σε σκιερό μέρος.
Κάθε βάζο που θα ανοίγω το αποθηκεύω στο ψυγείο μέχρι να τελειώσει.
Καλή επιτυχία σε όποιον τη φτιάξει...!!!

Συνταγή από Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou.-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Κεφτέδες λαχανικών !!!!


Ψευτοκεφτέδες όνειρο ...!!! Βγήκε το φαγάκι μας και σήμερα...!!!

Υλικά ότι έχει ο κήπος μας...!!!
3 ντομάτες μέτριες
1 κολοκυθάκι μικρο
1 πατάτα μεγάλη
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 αυγό
1 κομμάτι τυρί φέτα
Λιγότερο από μισό ματσάκι δυόσμο και λιγότερο μαϊντανό!
1 κουταλιά καλά γεμάτη ζάχαρη
Ελαιόλαδο αλάτι.
Αλεύρι κίτρινο όσο πάρει.μία κουταλιά του γλυκού καλά γεμάτη μπέικιν πάουντερ.

Εκτέλεση.!!
Σε ένα μπολ χαράζετε τις ντομάτες σε κύβους και στύβετε πολύ καλά να φύγουν καλά τα υγρά τους... Τις κόβετε όσο μπορείτε πιο ψηλά στην συνέχεια από το χοντρό του τρίφτη τρίβετε ένα κολοκυθάκι το οποίο το στύβετε και αυτό πολύ καλά ...μία πατάτα μεγάλη 1 κρεμμύδι μεγάλο ρίχνετε το αυγό τη φέτα σε κύβους τα μυρωδικά το αλάτι την ζάχαρη και το ελαιόλαδο...
Ρίχνετε αλεύρι κατά προτίμηση κίτρινο... τα κάνει πολύ τραγανά, θα δείτε με το μάτι πόσο θέλει... Εμένα μου πήρε περίπου 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλλά όχι καλά γεμάτο... θέλουμε να φτιάξουμε ένα χυλό πηχτό τον οποίο τον δουλεύουμε με δύο κουτάλια ....

Φτιάχνουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό αραβοσιτέλαιο και σε σιγανή φωτιά...
Τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν...
Συνταγή από  Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou.Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Κανελόνια με κιμά κ κρέμα γάλακτος-τυριού !!!


ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΡΕΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ.❤️

Για τον κιμά 700 γρ

Κιμάς μοσχαρίσιος, προτιμώ απο το μέρος ελιά
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο

σάλτσα
μαϊντανός
αλάτι,πιπέρι άλλες φόρες βάζω κανέλα και άλλες βάζω μπαχάρι
λίγο ξύδι για το σβήσιμο του κιμά και ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα.....!!!!
1 Πακέτο κανελόνια 30 τεμ..
400 γρ κρέμα γάλακτος
300 γρ τυρί γκούντα για το πασπάλισμα...!!!!!

Εκτέλεση
Βάζω πρώτα τον κιμά σκέτο στην κατσαρόλα μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά ,τον σπάω καλά με ένα πιρούνι να μην μένουν χονδρά κομμάτια,τέλος τον σβήνω με το ξύδι για να σπάει αυτή η μυρωδιά του κρέατος,ρίχνω το λάδι τα κρεμμύδια το σκόρδο τον μαϊντανό, και εγώ βάζω 4 μεγάλες κουτ της σούπας σπιτική σάλτσα ,τα μπαχαρικά μου λίγο νεράκι και στην χύτρα μου για 20 λεπτά ..Ανοίγω και αν έχει νερό μέσα συνεχίζω με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα του..!!
Γεμίζω τα κανελόνια αφού κρυώσει ο κιμάς για να μην ραγίσουν, τα σέρνω πάνω στον κιμά, με κόντρα ένα κουταλάκι !!!!λίγο από τη μία τρύπα και μετά λίγο από την άλλη!!!! γεμίζουν εύκολα και γρήγορα με αυτό το τρόπο😛!!!!και τα βάζω σε ταψί στην σειρά !!!!Ρίχνω την κρέμα γάλακτος να σκεπάσει όλα τα κανελόνια και μπόλικο τυράκι να καλύψω όλη την επιφάνεια, ψήνω μέχρι να γίνει το φαγητό 25 με 30 λεπτά στους 180 αντιστάσεις πάνω κάτω.!!
Συνταγή από κ.  Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou.-Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!