ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΚΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ
2 πακέτα μπισκότα πτί μπέρ
1 ποτήρι γάλα
1 κουταλιά ρούμι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1/2 λίτρο γάλα
100 γραμ.ζάχαρη
60 γραμ.αλεύρι
2 αυγά
2 κοφτές κουταλιές σούπας βούτυρο
1 1/2 βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
1 κουβερτούρα
1 κοφτή κουταλιά σούπας βούτυρο
3 κουταλιές γάλα (βλέπετε με το μάτι την ρευστότητα της κρέμας και αν χρειαστεί προσθέτετε κι άλλο γάλα)
Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα. Βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε ..
Προσθέτουμε και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Σε άλλη κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το γάλα και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο ή με μία μεμβράνη.
Παίρνουμε ένα ταψάκι ή ένα πυρέξ ή ένα τάπερ, βουτάμε αστραπιαία τα μπισκότα μέσα στο γάλα, στο οποίο έχουμε προσθέσει και το ρούμι και τα στρώνουμε ομιοόμορφα 1 στρώση. Από πάνω αδειάζουμε την μισή κρέμα και την απλώνουμε με μία σπάτουλα.
Από πάνω ξαναβουτάμε τα μπισκότα στο μίγμα γάλα ρούμι και τα στρώνουμε ομοιόμορφα, δηλαδή δεύτερη στρώση. Ξαναστρώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ομοιοόμορφα.
Τέλος ρίχνουμε το γλάσο και με την βοήθεια μιάς σπάτουλας το φτιάχνουμε ίσιο. Από πάνω στολίζουμε το κάθε κομμάτι που θα κόψουμε με 1 τρίγωνάκι σπασμένο μπισκότο και σε όλη την επιφάνεια πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.
Μπορούμε αυτό το γλυκό να το φτιάξουμε και σε ατομικά μπολάκια.
ΓΛΑΣΟ
Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε μέσα την κουβερτούρα, το γάλα και το βούτυρο και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία περιμένουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Ανάλογα με την ρευστότητα που θέλουμε προσθέτουμε ίσως και λίγο περισσότερο γάλα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ