ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
125 γραμμάρια βούτυρο
1 κιλό κεράσια
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ κεράσι, ή κονιάκ
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
προαιρετικά παγωτό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθύ απλωτό τηγάνι βάζουμε να λιώσει το βούτυρο. Πριν καεί ρίχνουμε μέσα τα κεράσια και από πάνω πασπαλίζουμε την ζάχαρη!!!
Αφήνουμε να πάρουν βράση και να μαλακώσουν τα κεράσια και να δέσει το ζουμί και να γίνει παχύρευστο σιρόπι!!!
Αφήνουμε να κρυώσει καλά!!!
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο.
Λιώνουμε άλλα 100 γραμμάρια βούτυρο.
Βάζουμε ένα φύλλο στον πάγκο, το λαδώνουμε ελαφρά και από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο,
το λαδώνουμε ελαφρά και από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο. (Συνολικά 3 φύλλα )
Απλώνουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς γέμιση, 3 με 4 κουταλιές σούπας
και μετά διπλώνουμε προς τα μέσα την αριστερή και την δεξιά πλευρά και
τυλίγουμε σε ρολό. Αλείφουμε καλά το ρολό ξανά με βούτυρο και το βάζουμε
σε ταψί.
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε τόσα ρολά όσα μας φτάνει η γέμιση!!
Εμένα μου βγήκαν 4 ρολά με αυτή τη δόση!!!!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα και μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα!!!
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε κομμάτια!!!
Απολαμβάνουμε σκέτο, με παγωτό βανίλια και με κεράσι γλυκό του κουταλιού!!!
Συνταγή από Λίλα Ξαγοράρη Οι κουζινίστας