ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Σπανακοκεφτέδες by mairh
υλικά
300 γραμ σπανάκι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κούπα άνηθο & κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμένο
2 πατατες βρασμένες σε αλατισμένο νερό
150 γραμ φέτα
2 αυγα
1/2 κούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλατι πιπέρι
αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνι
Σπανακοκεφτέδες by mairh
υλικά
300 γραμ σπανάκι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κούπα άνηθο & κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμένο
2 πατατες βρασμένες σε αλατισμένο νερό
150 γραμ φέτα
2 αυγα
1/2 κούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλατι πιπέρι
αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνι
εκτέλεση
σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατατες και τις σουρώνουμε να κρυώσουν για να τις περάσουμε από τον μύλο η' αν θέλετε να τις πατήσετε με ένα πιρούνι!!! σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι το πράσο τον άνηθο τα κρεμμυδάκια και το κρεμμυδι με δυο κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους και το αφήνουμε να κρυώσει και αυτό το μείγμα!!!!όταν είναι και ο πουρές πατάτας κρύος ενώνουμε με το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά και ριχνουμε μέσα στο μείγμα μας αλατι πιπέρι και την φέτα που την τρίβουμε με τα χέρια, τότε βάζουμε και την φρυγανιά μας και τα αφήνουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο!!!!
πλάθουμε κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να μην αρπάξουν και ξεροψηθούν, τα βγάζουμε σε χαρτί απορροφητικό για λιγάκι και μετά τα τσακίζουμε!!!!
σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατατες και τις σουρώνουμε να κρυώσουν για να τις περάσουμε από τον μύλο η' αν θέλετε να τις πατήσετε με ένα πιρούνι!!! σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι το πράσο τον άνηθο τα κρεμμυδάκια και το κρεμμυδι με δυο κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους και το αφήνουμε να κρυώσει και αυτό το μείγμα!!!!όταν είναι και ο πουρές πατάτας κρύος ενώνουμε με το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά και ριχνουμε μέσα στο μείγμα μας αλατι πιπέρι και την φέτα που την τρίβουμε με τα χέρια, τότε βάζουμε και την φρυγανιά μας και τα αφήνουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο!!!!
πλάθουμε κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να μην αρπάξουν και ξεροψηθούν, τα βγάζουμε σε χαρτί απορροφητικό για λιγάκι και μετά τα τσακίζουμε!!!!