Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Κουνελάκι στιφάδο στην γάστρα !!






υλικά

1 κουνέλι
2 κιλά μικρά κρεμμυδάκια
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμυδι χοντροκομμενο
2 φύλλα δάφνη
1 ποτήρι ντοματοπολτό
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 ποτηράκι του κρασιού ξιδι
μπαχάρι αλατι πιπέρι
ελαιόλαδο




 
εκτέλεση
πλένουμε και στραγγίζουμε το κουνελάκι μας καθαρίζουμε τα κρεμμύδια!!! σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και περνάμε από το τηγάνι το κουνέλι για να πάρει λιγάκι χρώμα και να θωρακιστούν οι χυμοί το βγάζουμε και το βάζουμε σε μια γάστρα στην συνέχεια ριχνουμε στο τηγάνι μας τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε και αυτά και τα ριχνουμε στην γάστρα μας!!!! 


στο ίδιο λάδι βάζουμε το κρεμμυδι χοντροκομμενο το σκόρδο την δάφνη και τα αφήνουμε λιγάκι να μαραθούν αμέσως μετά ριχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας να πάρουν μερικές βράσεις και μεταφέρουμε στην γάστρα μας την σαλτσούλα μας! αν είχατε τα κρεμμύδια σε λεκανίτσα με νερό στην διάρκεια του βρασμού στην γάστρα θα βάλουν αρκετά υγρά όμως έχω παρακολουθείτε το φαγάκι σας που το έχετε βάλει στους 200 στην αρχή και με τα το χαμηλώνετε στους 180 να σιγοβράζει! όσο είναι στον φούρνο το φαγακι σας κάπου κάπου ανοίγετε και κουνάτε την κυκλικά την γάστρα σαν να το ανακατεύετε!!!! μετά από 2 ωρίτσες βγαίνει ένα λουκουμάκι!
  Γιαγια Μαιρη εν δραση -οι κουζινίστας


πίτα Πατάτας το φούρνο καραμελωμένη !!! Υπέροχη !!!!






Οταν ψηθεί καραμελώνει από πάνω και είναι πραγματικά απίθανη σε γεύση και εύκολη !!!

Υλικά
Για ταψάκι μέγεθος τούρτας τετράγωνης μερίδες 6
6 πατάτες μεγαλούτσικες
7 φέτες του τόστ ζαμπόν
5 φέτες τυρί του τόστ
1 κούπ τυρί τριμμένο γκούντα τριμμένο
1 κούπα τυρί πικάντικο η κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας  τριμμένο
2 αυγά
1 κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο




Οδηγίες
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε καλά.
Τις καθαρίζουμε μόλις κρυώσουν και τις πολτοποιούμαι πολύ καλά με τα χέρια η με το ειδικό μηχάνημα πουρέ τις πατάμε μέσα στο ταψάκι που θα τις ψήσουμε,
Κόβουμε από πάνω το ζαμπόν σε κομματάκια ρίχνουμε και τα δύο ειδών τυριά κρατώντας από λίγο και από τα δύο για από πάνω στο τέλος .
Ανακατεύουμε καλά και το ισιώνουμε στο ταψάκι.
Από πάνω αραδιάζομαι ακανόνιστα κομμένες τις φέτες τυρί του τόστ 
Χτυπάμε τα δύο αυγά με το εβαπορέ γάλα και το ρίχνουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να το δούμε να καραμελώσει από άνω να σκουρήνει .Καλή επιτυχία !!
Σημείωση
Δέν είναι αρπαγμένο στις φωτογραφίες αλλά καραμελωμένο με υπέροχη γεύση και τραγανή .



Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Πατατοσαλάτα & πλήρες γεύμα & ορεκτικό!!!

 Υπέροχη σαλάτα να την προσθέσουμε στο τραπέζι μας ,αλλά και πλήρες γευστικό γεύμα .Αν περισσέψει την σκεπάζουμε στο ψυγείο και γίνετε όλο και πιο νόστιμη !!! Είναι πραγματικά πεντανόστιμη !!!













Υλικά για ένα μεγάλο μπολ

6 πατάτες
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 αυγά βρασμένα σφιχτά κομμένα σε ροδέλες
1 χούφτα κρουτόν
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι




Σάλτσα

1 βαζάκι μαγιονέζα [χρησιμοποιούμε σχεδόν όλο ]
2 κουταλιές γεμάτες μουστάρδα απαλή
2 κουταλιές γεμάτες κέτσαπ
2 κουταλιές τις σούπας γιαούρτι ότι προτιμάτε 
λεμόνι ,η μυλόξιδο κατά προτίμηση και κατά βούληση η ποσότητα




Οδηγίες

Πλένουμε τις πατάτες καλά να φύγουν τα χώματα και τις βράζουμε ακαθάριστες μην λιώσουν ίσα να τρυπιούντε με το πιρούνι εύκολα.
Όταν κρυώσουν τις καθαρίζουμε και με ένα πιρούνι τις ανοίγουμε σε κομματάκια μέσα στην σαλατιέρα μας .
Προσθέτουμε από πάνω το κρεμμύδι κομμένο σε κρίκους ,
τον ψιλοκομμένο μαϊντανό,
τα κρουτόν
το αλατοπίπερο
το λάδι ,λίγο λεμόνι η μυλόξυδο ανάλογα τι μας αρέσει ,και με την βοήθεια δύο κουταλιών ανακατεύουμε καλά.


Έχουμε ετοιμάσει την σάλτσα [οδηγίες παρακάτω ]
Τοποθετούμε και τα αυγά από πάνω τα οποία δεν τα βάζουμε στο ανακάτεμα μην διαλυθούν.Αν δεν σας ενοχλεί βάλτε τα από την αρχή όπως εγώ και ανακατέψτε τα όλα μαζί.





Σάλτσα.

Βάζουμε σε βαθύ πιάτο η καλύτερα σε μπολάκι τα υλικά  μαγιονέζα γιαούρτι μυλόξυδο  κέτσαπ   1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και την μουστάρδα.
Με ένα πιρούνι τα χτυπάμε πολύ καλά να γίνει μία υπέροχη και πεντανόστιμη κρέμα ,
Σκεπάζουμε με αυτό το μείγμα την σαλάτα μας κι όταν έρθει η ώρα για να σερβίρουμε ανακατεύουμε ,Καλή επιτυχία !! Είναι τέλεια !!







Χυλοπίτες με λαχανικά & μπεσαμέλ Φιλαδέλφεια





υλικά
1/2 χυλοπίτες

1 πακετάκι μπέικον κομμένο σε τετραγωνάκια
1 σακουλάκι με ανάμικτα λαχανικά
1 πράσο χοντροκομμενο
1/2 πιπεριά σε κύβους
1 πακέτο μανιτάρια χοντροκομμενα
1 κομματάκι βούτυρο για το σοταρισμά των λαχανικών




 

υλικά για την μπεσαμελ
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 1/2 ποτηρια γαλα
1 συσκευασία Φιλαδέλφεια
1 ποτήρι τριμμένο κίτρινο τυρί
3 αβγά
αλατι 



 
Εκτέλεση
βράζουμε τις χυλοπίτες της σουρώνουμε και τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα. σε ένα τηγάνι
βάζουμε πρώτα το μπέικον και μετά όλα τα λαχανικά να σοταριστουν με το βούτυρο και
προσθέτουμε αλατι και πιπέρι, όταν είναι έτοιμα τα ριχνουμε στην κατσαρόλα που είναι και
οι χυλοπίτες μας!!!!
σε ένα άλλο κατσαρολακι ζεσταίνουμε το βούτυρο για την μπεσαμελ και βάζουμε και το αλεύρι
για μερικά λεπτακια στην συνέχεια ριχνουμε το Φιλαδέλφεια το γάλα και και ανακατεύουμε
μέχρι να δέσει η κρέμα, αποσύρουμε απο την φωτιά και περιμένουμε λιγάκι να πεσει η
θερμοκρασία τότε ριχνουμε τ' αβγά που εχουμε χτυπήσει ελαφρώς και στην συνέχεια το αλατι
και το τυρί και είναι έτοιμη και η κρέμα μας!!! με μια κουτάλα παίρνουμε την μισή ποσότητα
από την κρέμα και την ριχνουμε στην κατσαρόλα που είναι οι χυλοπίτες και τα λαχανικά και
τ' ανακατεύουμε, βάζουμε να πάει παντού η κρέμα μας!!! σε ενα ταψάκι ριχνουμε ολα τα υλικά
της κατσαρόλας μας τα στρώνουμε να είναι ομοιόμορφα και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη
μπεσαμελ! τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρει χρώμα το φαγακι μας  αν θέλετε στο
μειγμα με τις χυλοπίτες βάζετε και μια ποσότητα τριμμένο τυρί για εξτρά γεύση >>

 Γιαγια Μαιρη εν δραση- οι κουζινίστας



Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Τυροπιτάκια γρήγορα και πεντανόστιμα !!!!





Υλικά και οδηγίες 

300ml γάλα ζεστό 

 300 γραμ. Βιτάμ πλάκα μέσα λιωμένο ανακατεύω καλά να λιώσει το βιτάμ και

 προσθέτω 2 φακελάκια μάγια.ανακατεύω , προσθέτω μισό κουταλάκι του 

γλυκού αλάτι 2 αυγά και 1 κιλό αλεύρι μύλοι Αγ Γεωργίου.ζυμώνω και έχω 

μια αφράτη και εύπλαστη ζύμη.πιάνω και κάνω μπαλάκια ζύμης και τα 
ανοίγω 




με το χέρι μου σε μέγεθος , όσο ένα πιατάκι του καφέ.γεμίζω με:

 Λιώνω 1 κούπα φέτα, γιαούρτι 2 κουταλιές ,1 κούπα κεφαλοτύρι , 1 αυγού ελάχιστο 

αλάτι και πιπέρι αν το τρώτε






 κλείνω το μπαλάκι ζύμης και το τοποθετώ σε 

λαδόκολλα. 




Αλείφω με αυγό και γάλα για να είναι αφράτα

ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. 

Εγώ έκανα διάφορα σχέδια. 




Ρολό χοιρινό γεμιστό με μείγμα πιπεριών,χαλούμι και μπέικον!!!




Προσοχή το μαχαίρι μας πρέπει να είναι πολύ ακονισμένο και να κόβουμε παράλληλα έτσι ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα
  Ανοίγουμε το κομμάτι έτσι ώστε να έχουμε ένα λεπτό φιλέτο διότι στο τύλιγμα θα μας ψηθεί καλύτερα

Το πατάμε για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα χωρίς ανηφοροκατηφόρες
 Μείγμα πιπεριού άσπρο,πράσινο,ροζ,με περισσότερο το ροζ,σκόνη μουστάρδας,πάπρικα καπνιστή,ρίγανη,αλάτι ημίχ

ονδρο

 Απλώνουμε τις φέτες από ζαμπόν & Μπέικον

 Επιλέγουμε τυρί όπως το χαλούμι το οποίο στην φωτιά δεν θα μας λιώσει και πέσει

 τυλίγουμε σφιχτά

 Δένουμε με κέρινο σπάγκο
Περνάμε καλαμάκια από σουβλάκι για να κρατηθεί και να κοπεί



  Περνάμε τα σουβλάκια και κόβουμε τα ρολά

 Τα ρολά μας έτοιμα για ψήσιμο


Πασπαλίζουμε με το μείγμα των μπαχαρικών και στις δυο πλευρές

  Και ψήνουμε !!!!



Μίλτος Σουλιώτης