Ένα γρήγορο και πεντανόστιμο σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά και γάλα,που το συνόδευσα με φανταστικό σιρόπι σοκολάτας!!!
Το έβαλα σε χαμηλό ταψάκι και το μετέτρεψα σε σοκολατόπιτα!
Το έβαλα σε χαμηλό ταψάκι και το μετέτρεψα σε σοκολατόπιτα!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ κακάο
1/2 κούπα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
1 κ.σ ξύδι
1 κ.γ κοφτό σόδα
5 κ.σ σπορέλαιο
1 κούπα νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κακάο
1/2 κούπα νερό
1 κ.σ μαργαρίνη
2 κ.σ κονιάκ (προαιρετικά)
1 κ.γ γλυκόζη ή χυμό λεμονιού
1 βανίλια
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ανακατεύω με ένα πηρούνι όλα τα υλικά για το κέικ.
Δεν χτυπάω με μίξερ.
Αδειάζω το μίγμα σε μικρό ταψακι με το μίγμα να είναι 1,5 εκ.πάχος και ψήνω στους 180 για 30-35 λεπτά περίπου.
Μη το παραψήσετε!
-Βραζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 3-4λεπτά (προσοχή φουσκώνει πολύ στο βράσιμο)
και προσθετω στο τέλος και το κονιάκ.
Κόβω σε κομμάτια το ζεστό κέικ και περιχύνω με το ζεστο σιροπι.
Δεν θα το ρουφηξει το σιρόπι μέχρι μέσα.
Εγω κάνω διπλή ποσότητα σιρόπι και το υπόλοιπο το φυλάω στο ψυγείο για γαρνίρισμα!!!
Πολλές φορές το σερβίρω με άγλυκη χτυπημένη σαντιγι!
Η κούπα που μετράω τα υλικά είναι των 250 ml ή του Νες.
Από ΟΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΦΗΣ