.
Υλικά συνταγής
60 γρ. τυρί τσένταρ
550 γρ. κιμά ανάμικτο χοιρινό & μοσχαρίσιο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 αυγό χτυπημένο
1 κ.γ. ρίγανη
3/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου
2 κουτιά [των 400 γρ.] ντοματάκια κονκασέ
1 1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κλαδάκι με 3-4 φρέσκα φύλλα δεντρολίβανο
αλάτι πιπέρι
1 φλ. τσαγιού μανεστράκι
τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβετε το τσένταρ σε 8 ίσια κομμάτια.
Σε μεγάλο μπολ βάζετε το κιμά, το μισό κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το σκόρδο τη τριμμένη φρυγανιά, τη ρίγανη, λίγο λάδι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Χωρίζετε το κιμά σε 8 μέρη, τα πλάθετε μπαλάκια τα “πατάτε” ελαφρώς να γίνουν επίπεδα, βάζετε στο κέντρο από ένα κομματάκι τυρί, κλείνετε και ξανακάνετε μπαλάκια. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε ένα πιάτο. Αφήνετε το φούρνο αναμένο.
Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το υπόλοιπο μισό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το δενδρολίβανο και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου, τα ντοματάκια, το ντοματοχυμό με τη ζάχαρη διαλυμένη σε 1 φλ. ζεστό νερό.
Μόλις βράσει αφαιρείτε το κλαδάκι δεντρολίβανου, μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί, προσθέτετε το μανεστράκι και τα κεφτεδάκια, αλατοπιπερώνετε, και βράζετε για 30′ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Σερβίρετε πασπαλίζοντας το φαγητό με τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή: taste.com.au – Photo:Jeremy Simons