Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Aρωματικό καρύκευμα για φαγητά κατσαρόλας φούρνου!

 Υλικά
1 κιλό κρεμμύδια
6 κεφάλια σκόρδα
μαιντανό
λάδι
αλάτι
Εκτέλεση
Τα διαλύουμε όλα μαζί στο μπλέντερ,το βάζουμε σε βαζάκια καλύπτουμε την επιφάνεια με λάδι και τα διατηρούμε στο ψυγείο και τα χρησιμοποιούμε σε διάφορα φαγητά για extra γεύση!
Gogo Samiou
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτική κρέμα βαλσάμικου!

 Να σας πω ότι είναι καλύτερο από του εμπορίου!

 Υλικά που θα χρειαστούμε
 4 κούπες καλό ξύδι κατά προτίμησιη λευκό,
2 κούπες μέλι η 2 πετιμέζι,ζάχαρη,
αλάτι. 

Εκτέλεση:
 Βάζουμε το ξύδι σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέσα το πετιμέζι ή το μέλι αν το φτιάξετε με πετιμέζι το χρώμα θα είναι μαύρο αν με μέλι το χρώμα θα είναι μελί βλέπετε τις φώτο μου.
 Καθώς όλα τα ξύδια δεν είναι το ίδιο ξινά, δοκιμάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε αν χρειαστεί ζάχαρη τόσο ώστε να πετύχουμε το επιθυμητό γευστικό αποτέλεσμα που εμείς θέλουμε. ρίχνουμε δύο πρέζες αλάτι. 
Το βράζουμε όπως τα γλυκά του κουταλιού εγώ βράζω για 50- 60 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά αν χρειαστεί ξαφρίζουμε, στάζουμε με το κουτάλι μας πάνω στο νύχι μας και αν σταθεί είναι έτοιμο όταν κρυώσει θα πήξει..!! 
Αν θέλουμε το βαλσάμικο  μας να μην είναι σε μορφή κρέμας και να είναι ξύδι βαλσάμικου το βράζουμε περίπου 25 λεπτά,την κρέμα βαλσάμικου την βάζουμε σε μαλακό μπουκάλι όπως από κέτσαπ μαγιονέζας η από ένα μπουκάλι που μας έχει τελειώσει έτοιμου βαλσάμικου αν μας πήξει πολύ αραιώνουμε με λίγο ξύδι.Και το ξύδι βαλσάμικου το βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι..!!
Από Gogo Samiou
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατάκια μπανάνας με 2 υλικά & 2 ευρώ!


Να σας κεράσω ένα σοκολατάκι??
Εύκολο γρήγορο με κόστος μόνο 2 ευρώ και γιατί όχι και νηστίσιμο..!!
Υλικά [την ποσότητα  την  υπολογίζουμε εμείς ανάλογα με το πόσα σοκολατάκια θα φτιάξουμε]
Μπανάνες  κομμένες ώριμες κομμένες λίγο χοντρές ροδέλες
Σοκολάτα αμυγδάλου ή για νηστίσιμα σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές σούπας λάδι καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο

Τι κάνουμε  
Κόβουμε την μπανάνα σε λίγο χοντρές φέτες.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με τις 2 κουταλιές σούπας λάδι και ανακατεύουμε.
Καρφώνουμε τα κομμάτια με μία οδοντογλυφίδα και τα βουτάμε μέσα στην σοκολάτα.
Τα ακουμπάμε επάνω σε αλουμινόχαρτο η λαδόκολα να παγώσουν και μετά τα τοποθετούμε σε θηκούλες χαρτάκια για κέρασμα.
Εδώ εγώ έχω σπάσει κομμάτια από την σοκολάτα αμυγδάλου στο μπλέντερ για να σπάσουν τα αμύγδαλα που έχει μέσα και μετά έλιωσα την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Αν θέλουμε νηστίσιμα σοκολατάκια χρησιμοποιούμε κουβερτούρα.
Το μυστικό της επιτυχίας είναι να είναι οι μπανάνες ώριμες.
Αν τα βάλουμε για λίγο στην κατάψυξη μοιάζουν σαν μερίδες από παγωτάκια! 

Aπό Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ





 




Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Φουντουκοσοκολατόπιτα!


 

Για μένα είναι η καλύτερη σοκολατόπιτα!!
Το συγκεκριμένο γλυκάκι δε ξέρεις πως να το περιγράφεις ακριβώς.Είναι κάτι μεταξύ σουφλέ και Μπράουν!!!
Ιδανικά τρώγεται ζεστό με μια μπάλα παγωτό βανίλια σλουρπ!!!
Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και όσοι δεν την έχετε δοκιμάσει ακόμα τρέξτε να τη φτιάξετε!!!

ΥΛΙΚΑ
250 μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο (αλλά όχι καυτό)
5 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)
250 γρ. σοκολάτα υγείας λιωμένη
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
1 βανίλια


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ
3 κ.σ γεμάτες πραλίνα
1 φλ.του καφέ γάλα χλιαρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω με το σύρμα ή στο μίξερ όλα τα υλικά και προσθέτω και τις λιωμένες σοκολάτες.
-Αδειάζω το μείγμα σε ταψάκι βουτυρωμένο 25Χ30 περίπου και ψήνω στους 180 με αέρα 15 λεπτά μόνο.
Αφήνω να κρυώσει καλά και περιχύνω με το γλάσο!
Μην την κόψετε καυτη γιατί θα τρέχει η σοκολάτα.
Όταν κρυώσει μέσα είναι σαν σουφλέ υγρή αλλά στέκεται σε κομμάτι.
Εγώ τη ζεσταίνω στο φούρνο μικροκυμάτων για δευτερόλεπτα και τη σερβίρω με παγωτό!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν βάζουμε καθόλου μπέικιν ή σόδα.
Και επίσης οι σοκολάτες δε χρειάζεται να είναι κουβερτούρες!

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Χοιρινό με μοσχάρι σε γλυκόξινη σάλτσα!

 

Σήμερα δημοσιεύω μια συνταγή που δεν είχα σκοπό να την βάλω.
Είχα λίγο μοσχάρι και λίγο χοιρινό και είπα ας τα παντρέψω.
Η γεύση που βγήκε από αυτό τον γάμο με τρέλανε και έτσι αποφάσισα να την μοιραστώ μαζί σας!
υλικά
700 γραμ μοσχάρι
700 γραμ χοιρινό
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κγ γκαράμ μασάλα << ινδικό μπαχαρικό >>
υπάρχει στα σούπερ μάρκετ από την captain's
2 κγ μέλι
2 κσ μουστάρδα
2 πιπεριές σε λουριδίτσες
2 λεμόνια τον χυμό
2 κγ κορν φλάουρ
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μερίδες τα κρετικά μας τα πλένουμε και τ' αφήνουμε να στραγγίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λαδάκι και σοτάρουμε το κρεατάκι μας.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν και αυτά λιγάκι.
προσθέτουμε το γκαράμ μασάλα την μουστάρδα το μέλι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
προσθέτουμε 2 ποτήρια νεράκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Τότε ρίχνουμε τις πιπεριές και το αλάτι και βράζουμε ακόμα 15 με 20 λεπτά.
Τέλος λιώνουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού και το περιχύνουμε πάνω από το φαγάκι μας να πάρει δυο τρείς βράσεις και το σβήνουμε!!!
Μην ξεχνάτε να κουνάτε συχνά την κατσαρόλα και να προσθέτετε νεράκι αν χρειάζεται!
συνοδεύεται τέλεια με πουρέ!
 

Πατατοκροκέτες πεντανόστιμες!


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες
1 αυγό
1 κρεμμυδάκι ξερό τριμμένο στο μούλτι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
μοσχοκάρυδο
λίγο άνηθο
λίγο μαϊντανό
2 κούπες τυριά διάφορα τριμμένα της αρεσκείας μας [εγώ έβαλα φέτα βαρελίσια και κεφαλοτύρι]
2 επιπλέον αυγά και φρυγανιά τριμμένη για το πασάρισμα
λάδι για τηγάνισμα
ΔΕΙΤΕ  περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες. Τις λιώνουμε και προσθέτουμε όλα τα υλικά πλην της φρυγανιάς.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια το πλάθουμε σε μπαλάκια
Τα περνάμε στο αυγό και μετά σε φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Από Μina Papa

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Υπέρ Σοκολατένιο γλυκάκι Θεικό!

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπέρ με σοκολάτα
1 πακέτο μπισκότα πτι μπέρ σκέτα
1 πακέτο βούτυρο και μισό ακόμα Φλώρα [δηλαδή 400 γραμ.]
10 κουταλιές σούπας κακάο
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά σούπας ποτό της αρεσκείας μας

Γλάσο
1 κρέμα γάλακτος [περίπου να βγεί 1 φλιτζάνι]
1 κουβερτούρα των 250 γραμ.
1/2 κουτ.σούπας λάδι
 Εκτέλεση
Σε μία κατσαρολίτσα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία .
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα ,μαζί και το κακάο.ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτοντας συγχρόνως και το ποτό.
Σπάμε τα μπισκότα πάνω από το μείγμα μας  σε ακανόνιστα κομμάτια ι ανακατεύουμε να πάει παντού η σοκολάτα .
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μεγέθους τούρτας αλουμινόχαρτο ,η λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα .Το σκεπάζουμε πάλι με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.

Αφού παγώσει ετοιμάζουμε το γλάσο ,Βάζουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος ,μόλις αρχίσει να βράζει την αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα το λάδι και την κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε κομμάτια.Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά όλα και να σκουρήνει το γλάσο μας .
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει 5 λεπτά και το ρίχνουμε επάνω στην τούρτα να πάει παντού το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε και σερβίρουμε !! [μην ξεχάσετε να βγάλετε το αλουμινόχαρτο πριν το γρασάρισμα].Καλή επιτυχία !!! Διατηρείτε στο ψυγείο .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Κεφτεδάκια γεμιστά στον φούρνο!


.
Υλικά συνταγής

60 γρ. τυρί τσένταρ

550 γρ. κιμά ανάμικτο χοιρινό & μοσχαρίσιο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα

1 αυγό χτυπημένο

1 κ.γ. ρίγανη

3/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη

1 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου

2 κουτιά [των 400 γρ.] ντοματάκια κονκασέ

1 1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη

1 κλαδάκι με 3-4 φρέσκα φύλλα δεντρολίβανο

αλάτι πιπέρι

1 φλ. τσαγιού μανεστράκι

τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβετε το τσένταρ σε 8 ίσια κομμάτια.

Σε μεγάλο μπολ βάζετε το κιμά, το μισό κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το σκόρδο τη τριμμένη φρυγανιά, τη ρίγανη, λίγο λάδι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Χωρίζετε το κιμά σε 8 μέρη, τα πλάθετε μπαλάκια τα “πατάτε” ελαφρώς να γίνουν επίπεδα, βάζετε στο κέντρο από ένα κομματάκι τυρί, κλείνετε και ξανακάνετε μπαλάκια. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε ένα πιάτο. Αφήνετε το φούρνο αναμένο.

Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το υπόλοιπο μισό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το δενδρολίβανο και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου, τα ντοματάκια, το ντοματοχυμό με τη ζάχαρη διαλυμένη σε 1 φλ. ζεστό νερό.

Μόλις βράσει αφαιρείτε το κλαδάκι δεντρολίβανου, μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί, προσθέτετε το μανεστράκι και τα κεφτεδάκια, αλατοπιπερώνετε, και βράζετε για 30′ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Σερβίρετε πασπαλίζοντας το φαγητό με τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: taste.com.au – Photo:Jeremy Simons

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα άνηθου!


Είναι αφράτοι! Είναι  άκρως εξαιρετικοί!!!

Υλικά
2 φλιτζάνια Κολοκυθάκια τριμμένα, και στραγγισμένα καλά
1/2 φλιτζάνι αλεύρι [ίσως χρειαστεί και παραπάνω να δούμε να στέκετε στο κουτάλι μας ]
2 αυγά
1/4 φλιτζάνι άνηθος
1 κ.γγ μπεικιν
1/4 φλιτζάνι Τριμμένη φέτα
 Σκόρδο Αλάτι
3 κ.σ λάδι

Για την σάλτσα
1/2 φλιτζάνι Γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ άνηθο
λίγο μηλόξυδο για έξτρα γεύση 
Αλάτι

Οδηγίες
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί!  Βάλτε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι να κάψει και
ρίξτε κουταλιά -κουταλιά το μείγμα , τηγανίστε και από τις 2 πλευρές γυρίζοντάς προσεκτικά με σπατουλίτσα !

Για την σάλτσα!
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε μαζί με τους υπέροχους κολοκυθοκεφτέδες !
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Πατατόπιτα πανεύκολη πεντανόστιμη !



Υλικά
1/2 κιλού φύλλο κρούστας
6 πατάτες μεγάλες
1/2 πράσο ψιλοκομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κ.σ δυόσμος
1 κ.γ ρίγανη
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες.Τις αφήνουμε να μισοκρυώσουν τις καθαρίζουμε και τις πατάμε λίγο με το πιρούνι, τρίβουμε το κρεμμύδι και το πράσο ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψάκι λαδώνουμε και στρώνουνε 4 φύλλα λαδωμένα Ενδιάμεσα,ρίχνουμε λίγη από τη γέμιση και ξανά φύλλο ξαναρίχνομαι λίγη από τη γέμιση και πάμε εναλλάξ φύλλο γέμιση, κρατάμε 2 φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα.
Τέλος λαδώνουμε το πάνω φύλλο και ρίχνουμε λίγο νεράκι βρέχοντας ελαφρά την πίτα κάνοντας έτσι τραγανή την πίτα μας.
Μπαχάρι και κανέλα

Σπανακοφτέδες!




Υλικά
300 γραμ σπανάκι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κούπα άνηθο & κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμένο
2 πατατες βρασμένες σε αλατισμένο νερό
150 γραμ φέτα
2 αυγα
1/2 κούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλατι πιπέρι
αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνι
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες και τις σουρώνουμε να κρυώσουν για να τις περάσουμε από τον μύλο η' αν θέλετε να τις πατήσετε με ένα πιρούνι!!! σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι το πράσο τον άνηθο τα κρεμμυδάκια και το κρεμμυδι με δυο κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους και το αφήνουμε να κρυώσει και αυτό το μείγμα!!!!όταν είναι και ο πουρές πατάτας κρύος ενώνουμε με το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά και ριχνουμε μέσα στο μείγμα μας αλατι πιπέρι και την φέτα που την τρίβουμε με τα χέρια, τότε βάζουμε και την φρυγανιά μας και τα αφήνουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο!!!!
πλάθουμε κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να μην αρπάξουν και ξεροψηθούν, τα βγάζουμε σε χαρτί απορροφητικό για λιγάκι και μετά τα τσακίζουμε!!!!



Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Φανταστικό λεμονογλυκό με γιαούρτι και μπισκότα!


Από τα πιο νόστιμα, εύκολα, ελαφριά γλυκά!

400 γρ μπισκότα τύπου digestive

150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

1 γάλα ζαχαρούχο

χυμό ενός λεμονιού

Ξύσμα λεμονιού

Τριβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια μάζα

Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ενα μέτριο ταψάκι και τα πατάμε καλά με τα χέρια μας

Χτυπάμε για 1-2 λεπτά στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και το χυμό λεμονιού και στρώνουμε την κρέμα πάνω απο τα μπισκότα

Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε

olasimera

''Μπράουνι Κούκις''!!!




Μαλακά σαν μπράουνι με απίστευτη γεύση!!!
Πρόσθεσα και κομματάκια από μπάρες σοκολάτας Twix...κόλασηηηηη!!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 ΚΟΥΚΙΣ
250 γρ.βούτυρο αγελαδινό σε θερμ.δωμ.
1 κούπα ζάχαρη καστανή (περασμένη από το μούλτι για να λιώσει πιο εύκολα)
3/4 κούπας κακάο
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
2 αυγά
1 κ.γ μπέικιν
2 βανίλιες
1/2 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ κανέλα
200 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος χοντροκομμένες
2 μπάρες σοκολατα twix ψιλοκομένες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω το βούτυρο με τη ζαχαρη 5-8 λεπτά μεχρι να αφρατέψει και να λιώσει όσο γίνεται η ζαχαρη.Προσθέτω 1-1 τα αυγα,τις βανιλιες,το αλάτι,την κανέλα και το κακάο.Τέλος ρίχνω το αλευρι κοσκινισμένο με το μπέικιν.Προσθέτω τις σοκολατες και πλάθω μπαλακια σε μεγεθος καρυδιου.Βάζω σε ταψι με λαδοκολα και ψήνω στους 180 8' μόνο.Αν ψήσετε στον αερα η θερμοκρασία στους 160 πάλι 8' μόνο!
Δεν απλώνουν στο ψήσιμο,αλλά φουσκώνουν.
Μένουν μαλακά τις επόμενες 4-5 ημέρες κλεισμένα σε δοχείο!!!


Σταφιδοκεκάκια τα καλύτερα!



Τι σας έχω τι σας έχω???

Τα καλύτερα Σταφιδοκεκάκια που έχετε φάει!!!

ΥΛΙΚΑ για 18 τεμ.
500 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ.ζάχαρη
120 γρ.σπορέλαιο
150 γρ.σταφίδες (μαύρες και ξανθές)
300 γρ.χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
8 γρ.σόδα
6 γρ.αμμωνία
1/2 κ.γ αλάτι
2 βανίλιες
1 κ.γ κανέλα σκόνη (γεμάτο)
1 κ.γ γαρίφαλο σκόνη (κοφτό)
60 γρ.σιρόπι σταφυλιού (Πωλείται στα σούπερ μάρκετ ως ''Μελοστάφυλο'')

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σ'ένα μπολ ρίχνω το λάδι,χυμό,ζάχαρη και ανακατεύω να λιώσει η ζάχαρη.Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μια κουτάλα.Σε ταψάκια με υποδοχές για μάφινς βάζω χάρτινες θήκες και γεμίζω με το μείγμα μου.Ψήνω στους 170 με αέρα για 25 λεπτά περίπου.Τα τσεκάρω με οδοντογλυφίδα.
Είναι μαλακά,ζουμερά και πεντανόστιμα!!!


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το σιρόπι σταφυλιού θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ και έχει σκούρο καφέ χρώμα και άρωμα από πετιμέζι!
Οι Λιχουδιές της Σόφης



Νεγράκια!



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
5 αυγά
1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κ.γ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη σοκολατένια
1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
200 γρ.γάλα φρέσκο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.σοκολάτα γάλακτος
100 γρ.γάλα εβαπορέ
1 κ.σ γεμάτη βανίλια γλυκό υποβρύχιο
1 κ.σ μαργαρίνη
2 φακελάκια τρούφα για το τύλιγμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεκινάω με το σιρόπι.Βράζω όλα τα υλικά 1 λεπτό μόνο και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
-Για τη βάση.Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν και το κορν φλάουρ.Χτυπάω τ' αυγά με τη ζάχαρη τη βανίλια και το αλάτι πολύ καλά να φουσκώσουν και να πήξουν.Προσθέτω το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.Βάζω το μείγμα σε κορνέ  με κουτάλι σε ταψιά με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους και ψήνω στους 160 και τα 2 ταψιά μαζί στον αέρα για 12 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα,ή αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 στον ίδιο χρόνο.
-Χτυπάω το γκαρνί σκόνη με το γάλα να γίνει σαντιγί και προσθέτω το ζαχαρούχο.
-Για το γλάσο λιώνω σε μπεν μαρί όλα τα υλικά μαζί.


ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ
-Σιροπιάζω με πινέλο τις βάσεις γεμίζω με κρέμα και τα ενώνω
μεταξύ τους.
Βουτάω την μία επιφάνεια μόνο στο γλάσο σοκολάτας,τα αλείφω εξωτερικά και περιμετρικά με λίγη από την κρέμα ή με λίγη πραλίνα λιωμένη και τα τυλίγω στην τρούφα.(αυτό το κάνω για να κολλήσει η τρούφα γύρω γύρω!)
Το γλάσο ''στεκάρει'' όταν παγώσει αλλά μένει μαλακό και μοιάζει πολύ με αυτό που έχουν τα κωκάκια στα ζαχαροπλαστεία!
Αν το θέλετε πιο σκληρό βάλτε περισσότερη σοκολάτα.
Οι Λιχουδιές της Σόφης