Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

* Μύδια ψίχα τηγανητά!!


Υλικά

Μύδια ψίχα κατεψυγμένα

αλατοπίπερο
Λάδι για το τηγάνι



Κουρκούτι
1+ 1/2 κούπα τσαγιού αλεύρι
1 κουτ,σούπας κοφτό μπέικιν πάουντερ
μπύρα όση μας πάρει για να γίνει ένας παχύρευστος χυλός


Οδηγίες


Ξεπαγώνουμε τα μύδια ψίχα τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι καλά.
Τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολ ετοιμαζουμε το κουρκούτι βάζοντας το αλεύρι το μπέικιν και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας να γίνει ο χυλός μας παχύρευστος.
Ρίχνουμε τα μύδια μέσα στο κουρκούτι και ανακατεύουμε.
Συγχρόνως βάζουμε στο τηγάνι το λάδι  να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί αρκετά παίρνουμε με κουτάλι ένα ένα τα μύδια μαζί με κουρκούτι και κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε και τηγανίζουμε  πρώτα από την μία μεριά και μετά με τρυπητή κουτάλα τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Προσοχή δεν θέλουν πολύ χρόνο στο τηγάνι.
Για λίγο τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για τα περιττά λάδια και μετά σε πιατέλα γαρνίροντας με μαρούλι κρεμμύδι ντομάτα λεμόνι.Καλή όρεξη!!

Σαλάτες
Μαρούλι σαλάτα
ντομάτα
μηλόξυδο
λάδι
αλάτι
 Λάχανο
μαρούλι
λάδι
μηλόξιδο
αλάτι

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ











ι.

Τσιζ κέικ σοκολάτας!!!


 Υλικά
2 πακέτα μπισκότα γεμιστά(Εγώ έβαλα Αλλατίνη)
250 γρ Βιτάμ λιωμένο,
500 γρ φυτική σαντιγί Torre,
300 gr τυρί κρέμα,
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα,
2 βανίλιες,
180 γρ κουβερτούρα λιωμένη
 νιφάδες σοκολάτας.



 Οδηγίες
Βάζουμε τα μπισκότα στο Μούλτι και τα κάνουμε σκόνη,τα στρώνουμε σε ένα τσέρκι και τα περιχύνουμε με το λιωμένο Βιτάμ να πάει παντού,λίγο,λίγο,κουταλιά, κουταλιά
Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα'


Στο μίξερ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με το τυρί κρέμα και τις βανίλιες και αφού τα χτυπήσουμε λίγο προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
Χτυπάμε μέχρι να πήξει η κρέμα 
Κρατάμε λίγη από την κρέμα για να κάνουμε τις ροζέτες 


Στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την κουβερτούρα και αφού κρυώσει λίγο την προσθέτουμε και αυτή μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά'
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο.
Πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας και με την άσπρη κρέμα που κρατήσαμε φτιάχνουμε τις ροζέτες με ένα κορνέ.
 Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε το γλυκό με σιρόπι σοκολάτα.
ΥΠΈΡΟΧΟ!!
Από  Μαρια Μαρδα



Κουλουράκια κανέλας & μοσχομυρίζει το σπίτι όλο!!


Υλικά
500γρ  αλεύρι ολικής
1+1/2  ποτηρι αλεύρι απλό 
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι 
1 ποτηρι ηλιέλαιο 
1 κουτ. σούπας  κανέλα 
1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο 
1 κουτ. γλυκού αμωνία
1 μπέικιν πάουντερ
1+1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
 απο πάνω ζάχαρη καστανή



Οδηγίες

Διαλύουμε  την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού .
Βάζουμε την ζάχαρη με το λάδι σε λεκανίτσα και με το χέρι ή μίξερ χειρός το δουλεύουμε λίγο να διαλυθεί καλά η ζάχαρη .
Αρχίζουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας να δούμε να γίνει μία ωραία ζύμη που να πλάθετε.
Ανοίγουμε να προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμους.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ότι σχεδιάκι μας αρέσει τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη τα βάζουμε σε ελαφρώς λαδομένο ταψί και ψήνουμε 15 με 20 λεπτά θα τα δούμε και με το μάτι ,ανάλογα με τον φούρνο.
Τώρα αν θέλουμε μπορούμε ορισμένα να τα κάνουμε γεμιστά με λίγο ψιλοκομμένο καρύδι.
Καλή επιτυχία!!!!
Στις φωτογραφίες τα επάνω είναι σκέτα και η μικρή φωτογραφία με γέμιση καρύδι!
Από την φίλη μου Ευγενία Ράπτη.
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας  ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ -
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κουλουράκια για όλα τα γούστα!!!


  
Νηστίσιμα φρεσκοψημένα κουλουράκια,για το απογευματινό σας καφέδακι!!!! Μεθυσμένα με ρακί  ..για όλα τα γούστα!!( με σουσάμι ,με καρύδια ή κράνμπερι) 

Υλικά

1,1/2  ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1,1/2  ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1/2  κρασοπότηρο ρακί
1/2  κρασοπότηρο χλιαρό νερό
1  φακελάκ μπέικιν παουντερ
1 κουτ.γλυ γαρύφαλλο
1-_2  βανίλιες
1 κιλό περίπου αλεύρι
1 κουτ. γλυκού σόδα
Σουσάμι για το πασπάλισμα






Οδηγίες

Βάζω σε μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο,τη ζάχαρη,τον χυμό(αφού διαλύσω μέσα την σόδα) ,την κανέλλα, το γαρύφαλλο την βανίλια,το ρακί ,το χλιαρό νερό και ανακατεύω με ένα κουτάλι, προσθέτω το μπέικιν μπάουντερ και λίγο λίγο το αλεύρι(να γίνει μια ζύμη μαλακή ,εύπλαστη και να μην κολλάει)
Αν θέλουμε προσθέτουμε και καρύδια ή καβουρδισμένα αμύγδαλα η τα κράνμπερι,
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα ,πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τυλίγουμε στο σουσάμι
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Η συνταγή είναι της κυρίας Maria Xarbi και την έφτιαξε η φίλη Georgia Koutrouli

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Εκμέκ κανταΐφι!!!


Υλικά


250 γραμ κανταΐφι φύλλο
50 γραμ λιωμένο βούτυρο
100 γρα, φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι

200 γραμ ζάχαρη
200 γραμ νερό
φλούδα από μισό λεμόνι
1 ραβδί Κανέλας

Για την κρέμα

750 γάλα πλήρες κρύο 
150 γραμ ζάχαρη
1-2  βανίλιες
75 γραμ άμυλο καλαμποκιού ,ή νισεστέ,ή κορν φλάουρ ότι προτιμάτε  
4 κρόκους αυγών
75 γραμ βούτυρο
1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη-σκόνη

Για την σαντιγί

500 γραμ σαντιγί κρέμα πλήρες
70 γραμ ζάχαρη άχνη
1-2 βανίλιες

Τι κάνουμε
Βάση εκμέκ

Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς .
Ξεμπλέκουμε-ξάνουμε  το κανταΐφι με τα χέρια μας βουτυρώνουμε ταψάκι 30x35 cm 
το στρώνουμε μέσα .
Λιώνουμε το βούτυρο το περιχύνουμε από πάνω και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα χρυσαφί και να γίνει τραγανό.

Ετοιμάζουμε την κρέμα

Σε μπολ βάζουμε κρόκους με μισή  ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν και να αφρατέψουν καλά όλα τα  υλικά.
Προσθέτουμε τα 3/4 από το γάλα καθώς και το άμυλο ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη στην φωτιά  μέχρι να βράσει.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και με κουτάλα προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε αφήσει στην άκρη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει απαλό και κρεμώδες.
Προσθέτουμε την μαστίχα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη να μην πιάσει κρούστα ώσπου να κρυώσει και να ετοιμάσουμε την υπόλοιπη συνταγή.

Σιρόπι ετοιμασία

Βράζουμε τα υλικά ζάχαρη νερό κανέλα φλούδα λεμονιού  για 5 λεπτά .
Αφήνουμε να γίνει κρύο προς χλιαρό και με κουτάλα το ρίχνουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια του κρύου πλέον ψημένου κανταιφιού.
Περιμένουμε να απορροφηθεί όλο καλά.

Ετοιμασία σαντιγί

Βάζουμε την κρύα κρέμα στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε σε  μεγάλη ταχύτητα για1 λεπτό προσθέτουμε την άχνη και τις βανίλιες,και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να πήξει καλά.
Στρώνουμε την κρέμα επάνω από το κανταΐφι πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και με ελάχιστη κανέλα,και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.Καλή επιτυχία!!!

 






 
 


 




Ψωμάκι με γέμιση ή σκέτο!


Υλικα

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1ποτηρι χλιαρό νερό 
1 κ σ λάδι 
1κ γ αλάτι 
1 κύβο μαγιά φρέσκια περίπου 25 γρ
 Οδηγίες
Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό με την ζάχαρη την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτα

Μετά βάζουμε στην λεκανιτσα το αλεύρι και στο κέντρο το λάδι το αλάτι τέλος την μαγιά που έχει φουσκώσει ζυμώνονται καλά κάνουμε το καρβέλι και το βάζουμε στο ταψί το σκεπάζουν καλά για 1 ώρα και μετά στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στούς 180 βαθμούς

Εγώ το γέμισα και με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο μπούκοβο και μετά του έδωσα σχήμα καρβέλι για ποιό ντελικάτο!!!!!
Ευγενία Ράπτη-MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λουκουμάδες με σοκολάτα!!


 Υλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια χλιαρό νερό
30 γραμ νωπή μαγιά
λάδι για το τηγάνισμα [καλαμποκέλαιο]
1 κοφτό κουτ του γλυκού αλάτι

Σοκολάτα

Μερέντα αραιωμένη  1 κουτί 350 γραμ
5 κουτ σούπας γάλα
1/2φλιτζ τσαγιού νερό
λίγο καρύδι τριμμένο για πασπάλισμα από πάνω

Οδηγίες

 Σε λίγο χλιαρό νερό μέσα σε μπολάκι διαλύουμε την μαγιά καλά.
Ρίχνουμε 3 κουταλιές σούπας από το αλεύρι το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 20 λεπτά.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό το αλάτι δουλεύουμε να διαυθεί και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
Προσθέτουμε και το πρώτο μείγμα με την μαγιά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί.
Θέλουμε να γίνει ένας ωραίος λίγο παχύρευστος χυλός.
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει.
Παίρνουμε με την χούφτα μας χυλό την κλείνουμε κι όπως την πιέζουμε βγαίνει στο επάνω μέρος της χούφτας χυλός.
Τον παίρνουμε με ένα κουτάλι βρεγμένο μεγάλο της σούπας  και το ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι .
Την ίδια διαδικασία ακολουθουμε συνέχεια βρέχοντας κάθε φορά το κουτάλι για να μην κολλήσει ο χυλός μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα μας .
Μόλις τους δούμε να χρυσαφίσουν με τρυπητή κουτάλα τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.
Μετά τους τοποθετούμε σε πιατέλα.
Ετοιμάζουμε και την σαλτσα σοκολάτας.Σε μπεν μαρί βαζουμε την μερέντα το γάλα το νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας όλα και να δούμε μία ωραία ρευστή σοκολάτα.
Περιχύνουμε τους λουκουμάδες ρίχνουμε από πάνω και λίγο καρυδάκι και ..ορμάμε!!!

Σημείωση
Σερβίρουμε και σκέτοι με κανελίτσα και μέλι ,η και με μερέντα χωρίς να αραιώσουμε !












Σαγανάκι!!

Υλικά
1 κομμάτι κασέρι ή κεφαλοτύρι
1 φλιτζάνι κρύο νερό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ελαόλαδο για το τηγάνι
2 λεμόνια κομμένα σε φέτες

Οδηγίες
Κόβουμε το τυρί σε κομμάτι σε πάχος περίπου 3 εκατοστά.
Το περνάμε απο το λάδι κι αμέσως το βουτάμε στο νερό για να κάνει ωραία κρούστα και αμέσως μετά στο αλεύρι .
Το τηγανίζουμε σε καφτό λάδι μέχρι να ροδίσει γυρνώντας κι από τις 2 πλευρές.
Το σερβίρουμε με λαδολέμονο ,ή σκέτο με φέτα λεμονιού!


Ραβανί με σαντιγί!!!


  ΥΛΙΚΆ
 
125 γρ αλεύρι,
150 γρ σιμιγδάλι χοντρό,
250 γρ βούτυρο μαλακό,
200 γρ ζάχαρη,
70 γρ ινδοκάρυδο,
200 γρ γιαούρτι,
20 γρ μπεικιν,
4 αυγά,
μια πρέζα αλάτι,
2 βανίλιες ,
ξύσμα πορτοκαλιού

 Για το σιρόπι

750 ml νερό,(εγώ έβαλα 1 λίτρο νερό),
500 γρ ζάχαρη(εγώ έβαλα 700 γρ)
λίγο χυμό λεμόνι

Για τη σαντιγί

2 φακελάκια Γκαρνί Γιώτης 
400 ml γάλα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Στο μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα βούτυρο με την ζάχαρη για να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε έναν,έναν τους κρόκους,προσθέτουμε το γιαούρτι,το ξύσμα,τις βανίλιες το μπεικιν και το ινδοκαρυδο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τη μαρέγκα,το αλεύρι και το σιμιγδάλι
Αδειάζουμε σε στρογγυλό ταψί 30 εκ πολύ καλά βουτυρωμένο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε αέρα για περίπου 40 λεπτά,ώσπου να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο έτσι όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε προσεκτικά με το ζεστό σιρόπι.
Αφού το σιροπιάσουμε το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το γαρνίρομαι με σαντιγί
Για τη σαντιγί χτυπάμε στο μίξερ 400ml γάλα με 2 φακελάκια Γκαρνί
Γαρνίρομαι το ραβανί με σαντιγί,σιρόπι σοκολάτας και σταγόνες σοκολάτας
Η συνταγή για το ραβανί είναι της Αργυρώς.

Χταπόδι στα κάρβουνα ,ή στο γκρίλ!!!

Διαλέγουμε ένα «χορταστικό» μέγεθος χταποδιού, δηλαδή γύρω στο 1½ - 2 κιλά.

Αφού το καθαρίσουμε και το πλύνουμε, κόβουμε κάθε πλοκάμι σε δύο μέρη, στο πάνω (το πιο χοντρό) και στο κάτω, που είναι λεπτότερο και θα ψηθεί πιο γρήγορα. Τις πολύ λεπτές άκρες κάτω - κάτω τις πετάμε γιατί θα καούν.

Δεν βράζουμε το χταπόδι για να μαλακώσει, όπως γράφουν κάποιες συνταγές, γιατί του αφαιρούμε γεύση.Αλλωστε, δεν χρειάζεται να είναι τελείως μαλακό, γιατί θα χάσει στο ψήσιμο την ωραία κρουστή του υφή.



Το λαδώνουμε ελαφρώς και το βάζουμε να ψηθεί.Ιδανικά θα πρέπει να σιγοψηθεί σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα (περίπου για 20 - 25 λεπτά). Για να το πετύχουμε, φροντίζουμε η θράκα να μην είναι πολύ δυνατή, για να μην αρπάξει γρήγορα το χταπόδι, ή ανεβάζουμε τη σχάρα στη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από τα κάρβουνα.

Γυρνάμε τα πλοκάμια να ψηθούν από όλες τις μεριές. Τα λεπτότερα κομμάτια θα ψηθούν πιο γρήγορα γι' αυτό προσέχουμε να τα βγάλουμε πιο νωρίς από τη φωτιά.

Για να νιώθουμε το χταπόδι μαλακό στο στόμα, το μυστικό είναι να το κόψουμε, αφού ψηθεί, σε λεπτές φέτες. Από πάνω μπορούμε να το περιχύσουμε με ένα ωραίο λαδόξιδο.

Αν ο καιρός δεν επιτρέπει… υπαίθρια μαγειρέματα ή αν θέλουμε απλώς να γλιτώσουμε χρόνο, θα το ψήσουμε στο γκριλ του φούρνου: βάζουμε τη σχάρα στο μεσαίο επίπεδο και ανάβουμε το γκριλ, να ζεσταθεί καλά ο φούρνος. Κόβουμε το χταπόδι όπως κάνουμε για τη σχάρα και το λαδώνουμε ελαφρώς. Το ψήνουμε για περίπου 10 - 12 λεπτά από κάθε πλευρά.
Χριστόφορος Πέσκιας

Κουλουράκια πορτοκάλι κανέλα!!!

Vegan

Αυτή η συνταγή είναι εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη!


Υλικά

½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 φακελάκι 20 γραμ,Μπέικιν πάουντερ
¼ κούπα τσαγιού  τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
½ κουτ σουπας  κανέλα
2-2 ½ φλιτζάνια αλεύρι, κοσκινισμένο

1/2 κουτ γλυκού γαρύφαλλο 


Τι κάνουμε 


Σε ένα μπολ, βάζουμε  τη ζάχαρη, λάδι, χυμό πορτοκάλι και μπέικιν πάουντερ. 

Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη 
Προσθέτουμε  ξύσμα κανέλα, γαρύφαλλο, και 2 φλιτζάνια αλεύρι · αναμιγνύουμε καλά. 
Προσθέτουμε  αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει μαλακή η ζύμη και να πλάθεται.για 20 λεπτά περίπου
Πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς .
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι ,Καλή επιτυχία!!

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Τούρτα αμυγδάλου!

 ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ!

Υλικά για το παντεσπάνι:
5 αυγά
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. αμύγδαλο σκόνη

Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ.
Αδειάζουμε σε ταψάκι βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και κόβουμε σε 3 δίσκους.

Υλικά για την κρέμα:
350 ml γάλα
150 ml κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ. κορν φλάουρ
1 αυγό και 3 κρόκους
30 ml λικέρ Αμαρέτο
250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή



Εκτέλεση για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε το 1/3 από το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε άλλο σκεύος.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη να ακουμπάει όλη την επιφάνεια της κρέμας και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Αφρατευουμε την κρέμα προσθέτοντας το Αμαρέτο.
Χτυπάμε τα 250 ml κρέμας γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και αδειάζουμε στην κρέμα. Ομογενοποιούμε.

Υλικά για το σιρόπι:
150 γρ. ζάχαρη
150 ml νερό
30 ml λικέρ Αμαρέτο

Εκτέλεση για το σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, ίσα να λιώσει η ζάχαρη καλά! Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το Αμαρετο.

Για πασπάλισμα:
Φιλέ αμύγδαλο καβουρντισμένο
άχνη ζάχαρη

Συναρμολόγηση
Βρέχουμε το παντεσπάνι με το κρύο σιρόπι και αδειάζουμε το 1/3 της κρέμας. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, με τελευταία την κρέμα! Πασπαλίζουμε με φιλέ αμύγδαλο και άχνη!

Καλή επιτυχία!!!

Εφη Καρεκλά

Μακαρόν απίθανα!!





Εκτέλεση
1. Χτυπάμε τα ασπράδια, κατά προτίμηση σε ένα μίξερ, για μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσουν να αφρίζουν.
Ξεκινάμε να προσθέτουμε 1 κουταλιά κρυσταλλικής ζάχαρης σιγά σιγά για να φτιάξουμε μαρέγκα.
Ξέρουμε ότι είναι έτοιμη, όταν τα ασπράδια έχουν σφίξει τόσο πολύ που μπορούμε να αναποδογυρίσουμε το μπολ πάνω από το κεφάλι μας, χωρίς να πέσει τίποτα! Επίσης είναι και πολύ γυαλιστερή.
Εάν θέλουμε χρωματιστά macaron, είναι ακριβώς αυτό εδώ το σημείο, όπου πρέπει να προσθέσουμε το χρώμα.

2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα με την άχνη.
Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα της μαρέγκας και τα ομογενοποιούμε, ανακατεύοντας ΠΟΛΥ ΣΙΓΑ με μία σπάτουλα – δεν πρέπει ούτε να τα χτυπήσουμε, ούτε να τα ανακατέψουμε πάρα πολύ.
Εάν τα ανακατέψουμε πάρα πολύ, το μείγμα θα γίνει πολύ ρευστό.
Χρησιμοποιούμε μία σπάτουλα για να ανακατέψουμε και με το που θα έχει ανακατευθεί όλο το χρώμα με το μείγμα, σταματάμε. Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσουμε χρώμα, σταματάμε αμέσως μόλις το μείγμα με τα αμύγδαλα, ανακατευθεί με το μείγμα της μαρέγκας.
Εάν δεν είμαστε σίγουροι, καλύτερα να ανακατέψουμε λιγότερο, αντί παραπάνω.
Εάν κρατάμε τη σπάτουλα όρθια, το μείγμα ΔΕΝ θα πρέπει να τρέχει πολύ. Το θέλουμε παχύρρευστο!
Τώρα πρέπει να μπει το μείγμα σε μία σακούλα κορνέ με μία μεγάλη μύτη χωρίς σχέδιο.
'Επειτα πρέπει να δημιουργήσουμε μικρούς κύκλους πάνω στη λαδόκολλα που έχουμε στρώσει μέσα στο ταψί. Κρατάμε τη σακούλα οριζόντια, πιέζουμε, σταματάμε να πιέζουμε και τραβάμε.
Είναι έτοιμα για το φούρνο, τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 160ο C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω
καθώς δεν πρέπει να τα ψήσουμε με αέρα!
Τα macaron θα πρέπει να είναι έτοιμα μετά από 15 – 18 λεπτά.

Βουτυρόκρεμα Βανίλιας:
125 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
250γρ. άχνη
½ κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας

Καλή επιτυχία!!!

Πάστα με ινδοκάρυδο σε 5 λεπτά!!! Αφρός!!!


Υλικά   
24 σαβαγιάρ,500ml 
 φυτική σαντιγί Torre,
1/2 κούπας ζάχαρη άχνη,
300 ml γάλα,
χυμό από 2 πορτοκάλια,
ινδοκάρυδο.


 Τι κάνουμε
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει σαντιγί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το χυμό
Βουτάμε 8 σαβαγιάρ στο γάλα, τα στρώνουμε σε μια πιατέλα και τα σκεπάζουμε με σαντιγί.
Κάνουμε το ίδιο άλλες δυό φορές.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο κόβουμε και απολαμβάνουμε !!!

Από  την φίλη Μαρία Μάρδα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Παγωτό γιαούρτι στα γρήγορα !!


 Yλικά
1πακετο μπισκότα πτι μπερ
1/2 από το κουτάκι  βούτυρο που υπάρχει στην φωτογραφία
μαρμελάδα φράουλα ή ότι μας αρέσει
1 γάλα συμπυκνωμένο
1 κουβαδάκι γιαούρτι  όπως στην φωτογραφία
τρούφα
Γκοφρετάκια για την διακόσμηση
Εκτέλεση 


Θρυματίζουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη στο μούλτι
Λιώνουμε το βούτυρο το ρίχνουμε πάνω στα θρυματισμένα μπισκότα 


ανακατεύουμε να πάει παντού και το στρώνουμε σε μια φόρμα τσέρκι.
Από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα την μαρμελάδα.
Χτυπάμε το γιαούρτι στο μίξερ με το ζαχαρούχο καλά και το στρώνουμε από πάνω από την μαρμελάδα .








Το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.
Το στολίζουμε από πάνω μόλις σταθεροποιηθει με λίφη μαρμελάδα εδώ κι εκει και με γκοφρετάκια ή ότι μας αρεσει.
Διατηρείτε στην κατάψυξη!!!
Από την φίλη μου Ευγενία Ράπτη